Ben Affleck, Jeremy Irons, Amy Adams, Henry Cavill, Jason Momoa, Gal Gadot, Ezra Miller, and Ray Fisher in Justice League (2017)

  • Film: Justice Leauge
  • Regissör: Zack Snyder
  • Huvudroll: Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa
  • Genre: Action, Äventyr, Fantasy
  • Längd: 2 timmar
  • Premiär: 15 November 2017
  • DVD & Blue Ray: 26 Mars 2018

DC Comics fortsätter att inte leverera ens i närheten av våra förväntningar eller förhoppningar. Batman vs Superman var ett tappert försök att skapa något magiskt, och Suicide Squad var ett fullkomligt magplask som vi helst bara glömmer. Inte ens de mest lojala fansen kan stå ut med DC’s dassiga filmer.

Efter Supermans död är nu jorden öppen för valfri skurk att göra sin grej. Skurken som vi bjuds på är en krallig utomjording med metallbeklädda insekter till undersåtar. Men Batman är jordens undergång på spåren och samlar på sig superhjältar likt Pokémonkort att försvara jorden.

Ben Affleck, Henry Cavill, Jason Momoa, Gal Gadot, Ezra Miller, and Ray Fisher in Justice League (2017)

Justice League hade en budget på ca 300 miljoner dollar. En film som förväntades vara DC’s framtida pengako. Alla medel fanns för att skapa något magisk och med Suicide Squads totala misslyckande borde det inte varit speciellt svårt att prestera här.

När vi kommit lite längre än halvvägs in i filmen har vi sett alla rekryterade superhjältar och vet lika lite om dom som i början. Man gör ett riktigt dåligt jobb att presentera alla karaktärer och skapa en känslomässigt anknytning till dom.  

Men, det allra sämsta i filmen måste vara Ben Afflecks Batman. Ett muskelberg à la Arnold Schwarzenegger, pumpad med trötta one-liners och action moves med ett kylskåps smidighet. Allt i slowmotion precis som Zack Snyder gillar det.

Amy Adams and Henry Cavill in Justice League (2017)

Den torra och solkiga komiken ska vi inte ens nämna, fullkomligt platt fall. Jag vet inte om man försökt sig på Marvels signaturdrag att balansera allvar med komik för i sånt fall blev det genast ännu sämre. Manuset lyckas möjligen som mesta dra lite i mungiporna i bästa fall.

DC’s Justice League film följer den mest uttjatade filmmallen och trycker in så mycket sponsrade produkter de kan hitta. Det är nästan som att de vill göra en dålig film. Man skulle kunna göra upplevelsen till ett drickspel där man får ta en klunk av valfri dryck för varje filmklyscha som filmen systematiskt betar av.

Bild Källa…

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here