Jorden är fantastisk. Nästan varje vecka så upptäcks något nytt, nya arter som fortfarande vandrar eller simmar omkring på våran planet. Det är dock oerhört spännande när något gammalt upptäcks också, fossiler och ben kan berätta så mycket om de arter som funnits här och som försvunnit. Nu har det kommit ett fynd som påverkar spelvärlden lite grann.

Forskare har upptäckt, efter att ha letat igenom grävplatsen där de hittade Sue Tyrannosaurusen, tänderna från en art av färskvatten haj. Dem här hajtänderna är hela 67 miljoner år gamla och har en tämligen spännande form. Det finns nämligen en stark likhet mellan dessa tänder och skeppen från arkadspelet Galaga. Vilket har lett till att denna nyupptäckta art fått namnet Galagadon nordquistae, döpt efter spelet från 1981.

Ny haj blir döpt efter arkadspel 1
Bild från: gizmodo.com/ancient-shark-with-spaceship-shaped-teeth-named-after-v-1831931460/amp

Den här lilla hajen ska ha levt under samma period som Sue Tyrannosaurusen, som är den största och mest välbevarade T-Rexen som hittats, men varit betydligt mindre än henne. Forskare har uppskattat att hajen ska varit mellan 30-45 cm och levt på små fiskar, sniglar och skaldjur.

För vissa kanske detta ser ut som en piss i Mississippi, en liten haj som är oerhört död får ett namn efter ett spel, men förstå att det här är så oerhört coolt. Att spel är så integrerat i vardagen, i vårt samhälle att när en grupp högutbildade forskare såg de här tänderna så sa de ” Det här ser ju ut som ett Galaga skepp? ” Och de andra forskarna sa ja, vi döper hajen efter det! Det är så fantastiskt coolt!

Behövs fler fossiler döpta efter saker från spelvärlden, kanske finns en riktigt gammal dinosaurie som kommer blir döpt efter Legend Of Zelda? Man får väl hålla tummarna.

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here