Den 5 februariöppnar Red Bull Gaming Sphere i anslutning till Inferno Onlines gamingcenter. Arenans fristående 280 kvadratmeter på Surbrunnsgatan 59 har anpassningsbara ytor och är sprängfylld med ny teknik.

Förutom konsoler, speldatorer och skärmar med prestanda för krävande esporthar lokalerna utrustats med modulärt ljus-och ljudsystem i världsklass, professionell studioteknik för liveproduktioner och en enorm 325 tum stor projektionsvägg.

Vi har länge drömt om att öppna ett ställe som fyller tomrummet mellan spelande för nöjes skull och professionell esport. En plats där gamers, communities, esportlag, streamers och företag med koppling till gamingindustrin kan mötas, säger Mathias Engstrand, Expansion Director Esportal.

Red Bull och Inferno Online öppnar teknikfylld arena för esport 1

Med flexibel inredning och teknik kan Red Bull Gaming Sphere snabbt anpassas för olika ändamål som spelturneringar, workshops och företagsevent. Lokalerna har även en cafédel och en avskild yta anpassad för esportlag som vill hålla bootcamps. Vid behov av fler spelstationer kan arenan kopplas ihop med InfernoOnlines lokaler.

Red Bull Gaming Sphere kommer att hålla igång sju dagar i veckan med huvudsaklig inriktning på bokade aktiviteter och evenemang. När lokalerna är lediga erbjuds även plats för skönt häng och spontant spelande. Då som en del av Inferno Onlines befintliga verksamhet med tidsbokning i mån av plats.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here