Året 2020 ligger framför oss, det är ett år som kommer bli unikt precis som varje år är unikt i sig. Det är ett år till av filmer, spel, skandaler, barnhämtning, mathandling, läkarbesök och en hel del vardagliga små glädjestunder. Något så simpelt som ett nytt avsnitt på en tv-serie man verkligen gillar, att det fanns glass kvar i kylen eller att en blev klar tidigare med middagen så en får en hel halvtimme extra att dedikera till ett spel. De små sakerna gör vardagen mer underhållande, särskilt när en kan unna sig en kväll framför datorn och plöja Undertale. Under året kommer också de lite större glädje stunderna, när något en väntat på länge trillar ner i ens brevlåda. Spelåret 2020 är ett efterlängtade år.

Spelåret 2019 var efterlängtat också, då spel som Devil May Cry 5, Kingdom Hearts III och Death Stranding äntligen landade i taggade spelares händer, men det är något särskilt sprattlande med 2020. Det är inte bara några få titlar utan en hel kavalkad av spel som regnar ner, en snabb överblick på de största titlarna och en kan känna elektriciteten som pulserar av förväntan. Som ett barn natten innan en stor utflykt, allting är redo och förberett, det enda som behövs är att tiden går snabbare. Varje gång en tittar på klockan så verkar inget ha hänt, visaren ser ut att stå still, en vill bara somna och vakna när dagen är här. Det är 2020, en markerar i sin kalender och räknar ner men inte bara för en dag utan för MASSOR!

Spelåret 2020 - Förväntningars År 1
Ellie kommer tillbaka i The Last of Us Part II

För det första kommer Cyberpunk 2077 äntligen ut. Omtalat sedan 2013 har spelet verkligen byggt upp höga förväntningar särskilt med det som visats under utvecklingen att en ska kunna göra i spelet. Ett annat spel som varit i utveckling länge är The Last of Us Part II, sedan första spelet kom 2013 till rungande applåder så har uppföljaren fått en hel del förväntningar lagda på sig. Inte bara för att det är uppföljaren till det spel som brukar kallas för  “Det bästa spel som någonsin gjorts.” utan också för att denna gång får spelare styra Ellie genom den apokalyptiska världen. Marvel’s Avengers, Animal Crossing: New Horizons och Final Fantasy VII Remake tillhör också kategorin av riktigt efterlängtade, länge utvecklade spel som kommer ut under samma år.

Något som inte går att tvivla på är att kampen för “Game of the Year” kommer vara hårdare än någonsin i år, inte bara på grund av de redan nämnda men också Resident Evil 3, No More Heroes III, Little Nightmares 2 och Godfall. Det är ett riktigt spännande år vi står inför, där spelare och recensenter kommer ha riktigt ömma fingrar och blodsprängda ögon i jakten på att hinna med allt som kommer. Även om inte alla kommer gilla allt så finns det något för alla inom varje kategori.

Nintendo har redan själva lagt grunden för mycket förväntningar med ett nytt tillägg till Animal Crossing-serien, samt annonseringen av Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX och kommande DLC till Pokémon: Sword & Shield. De förenämnda kommer redan i mars, redo att sparka igång året riktigt ordentligt. Det finns nog en hel del barn som kommer önska sig det lika mycket i födelsedagspresent som vuxna, och Pokémon blir återigen det mest spelade spelet på lekplatsen. Fast istället för en Gameboy står det fem barn kring ett Nintendo Switch.

Spelåret 2020 - Förväntningars År 2
Godfall är en av de efterlängtade titlarna för 2020

Körsbäret på toppen på denna glassbåt vi slevar i oss under året är såklart att Playstation 5 och Xbox Series X slinker in under julgranar detta år, det finns barn som kommer ha detta som sina första spelkonsoler. Tänk er det. Det är en helt ny generation av små påverkbara sinnen som kommer formas, utav en helt annan form av teknologi än den vi i den äldre generationen använt oss av. Det är så året slutar, barn lika lyckliga som när en själv fick hålla i en GameBoy för första gången.

Men året har bara börjat, vi har massor av tid att spendera. Jag tänker spela spel, läsa böcker och öppna mig för nya möjligheter och perspektiv. Jag tänker sitta och vara taggad på spel som släpps, hålla utkik efter reor och kanske dricka lite te emellanåt. Det är förväntningarnas år, starten på ett nytt årtionde, allt är möjligt!

 

2 KOMMENTARER

  1. Jag hoppas hoppas hoppas att Cyberpunk blir bra, dude-bro-energin av CD Project till trots.
    Jag ser också fram emot att se vad som händer på VR-fronten 2020, vilken precis har fått en ny uppsving! 😀

  2. Jag hoppas verkligen att The Last of Us 2 lever upp till förväntningarna, och nya Animal Crossing ser så förtjusande roligt ut!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here