Resident Evil 3 | En inte så lyckad remake 1

  • Finns till plattform: Microsoft Windows, PS4, Xbox One
  • Utvecklare: Capcom
  • Utgivare: Capcom
  • Genre: Action, Survival, Horror
  • Släpptes: 3 April 2020
  • Multiplayerstöd: Nej
  • Testat på: Xbox One

Återigen är det dags att besöka Raccoon City i zombieapokalypskostym. Originalet av Resident Evil 3 släpptes 1999 och är lite av en legend när det kommer till survival horror. Men lever remaken upp till originalets höga standard?

Resident Evil 3 | En inte så lyckad remake 2

Du spelar som Jill Valentine, rekryterad av Albert Wesker(polischef av S.T.A.R.S.)  till S.T.A.R.S. (Special Tactics and Rescue Service) en specialstyrka hos Raccoon Police Department i Raccoon City.
Jill är en av de få överlevare i staden, som nu är fylld till bredden av zombies och det är dags att lämna de nu dödas stad i backspegeln och fly till säkrare marker. Men som vanligt är inget här i livet så enkelt, utan Jill tvingas ta en omväg som heter duga samtidigt som hon jagas av Nemesis. Ett biologiskt vapen utvecklat av läkemedelsföretaget Umbrella Corporation. Nemesis  är envisare än en åsna och svårare att ta kål på än det mest ihärdiga ogräset i trädgården.

Resident Evil 3 | En inte så lyckad remake 3

Min största kritik mot den här remaken är den korta kampanjen. Den är som mest fyra timmar lång och det är inte fyra timmar som du kan ta allt i egen takt och suga in alla detaljer och njuta av varje liten del. Nej, det höga tempot i spelet gör det omöjligt, om du inte vet var och när du triggar nästkommande event. Endast då kan du njuta och utforska, av det lilla som finns att utforska. För till skillnad från remaken av tvåan är det avsevärt mindre pussel och områden att ta del av. En av orsakerna till den korta speltiden är också på grund av att de valt att inte inkludera innehåll från orginalet. De har valt att exkludera flera segment vilket gör att kampanjen blir avsevärt kortare. Delar av originalet som är en del av huvudstoryn.

En annan av de större bristerna i spelet är bossekvenserna, som alla är exakt likadana. De utspelar sig bara på olika platser men har annars exakt samma sekvenser i sig.

Resident Evil 3 | En inte så lyckad remake 4

Men av de mer positiva delarna Resident Evil 3 Remake är att spelet är riktigt snyggt. Inte för att det är svårt att göra ett spel som snyggare än originalet när det släpptes 1999. 

Personligen tycker jag att den här remaken inte är speciellt bra alls, ljusår från remaken på tvåan. Jag var redigt besviken, när jag spelat igenom hela kampanjen och jag insåg att spelet var mer som en expansion till ett annat spel än ett eget stand alone. Även det faktum att skräckatmosfären inte alls var där. Ska det vara ett horror survival så ska det vara Kan dock inte påstå att att det är rätt beskrivning av det här spelet. Skulle mer beskriva spelet som zombieapokalypsaction i tredje person. 

Men något jag tycker de verkligen lyckats med är hur de porträtterat alla karaktärer och tagit med dem in i den moderna eran. Dock kan jag inte säga jag gillar hur Nemesis ser ut; inlindad i svarta sopsäckar. Inte vad jag skulle föreställa mig när jag tänker skräckinjagande biologiskt vapen vars enda mål är att döda alla som jobbar för S.T.A.R.S. 

Det som kanske är tråkigast är att remaken inte riktigt lyckats att få med sig hjärtat och själen från orginalet. Inte på samma sätt som remaken på tvåan lyckades hålla fast vid Resident Evil-känslan.

Resident Evil 3 | En inte så lyckad remake 5

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here