We are Venom! 1

 

 

 

 

 

Film: Venom
Regissör: Ruben Fleischer
Huvudroll: Tom Hardy
Genre:Action, Äventyr, Komedi
Längd: 2 tim 20 min
Premiär:  5 Oktober 2018

 

Nya Marvel filmen Venom hade premiär 5 Oktober i Sverige och det var inte en av Marvels bästa filmer de har gjort.

Filmen Venom handlar om Eddie Brock som är en journalist som får en symbiot i sig efter att Carlton Drake fick honom sparkad från sitt journalistjobb och sedan tar tag i det med sina egna händer för att hämnas på Carlton. Han får då i sig en illamenad symbiot som försöker ta över hans kropp. Därefter börjar helvetet för Eddie och han måste ändra sig själv för att kunna överleva.

We are Venom! 2

Mina förväntningar på filmen var att den skulle vara storslagen, helt ny. De trailers jag såg online gjorde så att jag trodde att den skulle vara helt underbar att se på bio.

Jag såg även en exklusiv trailer på Dreamhack Masters Stockholm där Venom tar över sändningen och ber alla att titta på filmen när den kommer ut.

Filmen var 2 timmar lång men det hände dessvärre för lite i den för att den skulle vara bra. Det var väl inga jätte stora scener i filmen i sig utan det var mer små snuttar här och där som gjorde så att man inte riktigt somnade. Men ändå, filmen var ganska tröttande och inte riktigt on point mot vad den skulle kunnat vara.

Den var lite rolig, hade vissa skämt som man skrattade lite tyst åt men inte riktigt som deras andra filmer, så som Thor filmerna.

Tom Hardy är en bra skådespelare men jag vet inte riktigt om jag tycker om honom som huvudrollen som Eddie Brock då han är något mer av en hardguy snarare än en mjukis som han skall framstå att vara i Venom.

We are Venom! 3

Det som däremot var riktigt snyggt gjort var när Venom/Eddie Brock börjar slåss mot en av sina fiender. Hela scenen är riktigt snyggt gjord och man skulle inte kunnat gjort scenen bättre. Men det är nog ändå det enda jag tyckte var riktigt bra med filmen. Men det är inte värt att se Venom på bio.

En stor nackdel med filmen är att de tog bort hela 40 minuter av den. Jag gissar att det är för att den skulle bli PG13. Så det är inget splatter. Så fort något händer så ser man inget blod, ingenting och scenen skiftar fokus.

Till exempel, Deadpool är en anti-hero, men den är PG18 och är väldigt mycket splatter i den. Men medan i Venom så ser man inte ett uns av blod, inte ens när Venom har stora scener där han skadar människor allvarligt.

Vad de kunde ha gjort bättre är att det kunde ha varit mer splatter och mer backstory om Venom som en symbiot än snarare hoppa rakt in i kakan där Eddie blir övermannad av Venom.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here