Nej, det är inte värmen som får mig att längta till december. Det är längtan efter Kickstarter-tomten som borde anlända med flera efterlängtade brädspel som jag backat. Nu brukar Kickstarter-kampanjer vara lite väl tidsoptimistiska och tro att de kan tillverka och leverera ett spel på ett halvår. Men jag väljer att bortse från det och hoppar på optimist-tåget jag med, för jag står inte ut med tanken på att behöva vänta längre.

När jag backar ett spel på Kickstarter så har jag oftast gjort väldigt mycket research om det innan. Jag läser mycket artiklar och lyssnar på brädspel-podcasts och där får en ofta tips om spel som kommer att släppas på Kickstarter om en vecka eller två. När det väl kommer upp så läser jag allt på kampanjsidan och ögnar ofta igenom regelboken med om de lagt upp en sån. Videorecensioner och ”hur en spelar”-videor är ovärderliga. Den sistnämnda tycker jag ger en bäst känsla för om spelet är för mig eller inte.

Här är vad jag har att se fram emot i höst/vinter:

  1. Journal 29 Revelation: Interactive Book Game, oktober 2018
Kan det inte bli december snart? 1
Källa

Osäker på om detta räknas mer som pussellösning än som spel. Men å andra sidan så innehåller många spel pussellösning. Hur som helst ska en lösa ett problem på varje sida. När du löst det så scannar du qr-koden, kommer till en sida där du skriver in svaret och får tillbaka en kod. Koden hjälper dig att lösa nästa pussel. Kände mig lite tveksam till att backa detta men de har gjort en liknande bok innan och recensionerna på den är jättepositiva. Så jag tänkte att jag chansar. Kostade ca 165 kr inklusive frakt.

 

  1. Crypt, december 2018
Kan det inte bli december snart? 2
Källa

Ett snabbt kortspel för 1-4 spelare. Backade det mest för att det var lagom stort för att ta med sig när en reser och för att det var så billigt. Runt 140 kr inklusive frakt och alla stretch goal upplåsta (tjugo stycken!). 

  1. Unbroken: a solo game of survival and revenge, december 2018
Kan det inte bli december snart? 3
Källa

Jag vill spela spel oftare än min fru, så jag tänkte att solospel passar perfekt. Detta är dessutom utvecklat för att bara vara en spelare och ska enligt tillverkaren bara ta 20-30 min att spela. Ser fram emot att ensam ge mig ner i grottorna och döda monster! Kostade ca 222 kr inklusive frakt och alla stretch goals upplåsta (fler karaktärer och äventyr).

  1. Tramways Engineer’s Workbook, december 2018
Kan det inte bli december snart? 4
Källa

Ett pussellösar-spel som är i en bok. Det gäller att bygga tåglinjer mellan olika städer. Varje uppslag erbjuder en ny utmaning och blir svårare och svårare då det introduceras fler regler och begränsningar. Pappret är laminerat, så en använder en whiteboardpenna för att skriva på sidan/spelplanen, som sen går att sudda ut. Har aldrig sett något liknande så backade det på ren nyfikenhet. Kostade ca 262 kr inklusive frakt.

  1. I Am The Fourth Wall, februari 2019
Kan det inte bli december snart? 5
Källa

Jag har redan för många kortspel och jag spelar dem inte så ofta. Men när det kommer till kortspel med Cthulhu-tema så har jag ingen självkontroll (Cthulhu fhtagn). Detta spel har även flera olika spelsätt: en mot en, en mot alla, alla samarbetar mot spelet eller att spela helt solo. Det borde ge en bra variation och många möjligheter att spela det. Om jag nu spelar det. Kostade ca 345 kr inklusive frakt och stretch goal (större kort).

Spel jag skulle kommit förra året:

Tiny Swords SMAAASH!, november 2017

Kan det inte bli december snart? 6
Källa

Ett supergulligt spel med pixeltema som jag glömt bort vad det handlar om för det var så länge sedan jag backade det. De hade räknat fel på portokostnaden och de har inte råd att skicka alla på en gång (gissar på att de får betala ur egen ficka). Så de skickar några i månaden och det förväntas pågå i många månader till. Suck, jag som bara ville ge min fru ett gulligt pixelspel i julklapp. Vågar knappt hoppas på december 2018.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here