Hela internet överraskades när den första teaser-trailern till Dream Daddy: A Dad Dating Simulator, släpptes sommaren 2017. När spelet sedan släpptes överträffades det många spelares förväntan. Det var ett dating sim som ingen trodde var nödvändigt, men visade sig vara något som verkligen behövdes.

De drömska, romantiska ensampapporna tog världen med storm och blev en sensation. Spelet kom in på flera best-of listor, nämndes i Wired, BBC och Pitchfork. Tumblr-användares besatthet av Dream Daddy trängde undan Overwatch-fans. Och när spelet släpptes var det det mest sålda på spelet på Steam och lyckades under en dag sälja mer än PUBG. Dessutom publicerade Oni Press en serietidning baserat på spelet.

Nu har Vernon Shaw, medskapare och manusförfattare av Dream Daddy, publicerat ett blogginlägg på Playstation.Blog, där han har annonserat att det ska släppas en PS4-version av spelet den 30:e Oktober.

Den nya PS4-versionen kommer att gå under namnet “Dream Daddy: Dadreactor’s Cut”. I spelet avslöjar Shaw att det kommer innehålla nya sidequests, ursprungligen borttaget innehåll, nytt minigame och även möjligheten att spela om alla minigames som man har stött på under spelets gång. Dessutom berättar Shaw att de som redan har spelet på Steam får det nya innehållet som en gratis uppdatering

I annonseringen av spelet på twitter visade det sig att det egentligen skulle också innehålla ett annat minigame: Daddle Royale Mode. Det togs bort på grund av för lite utvecklingstid. Dock kanske det får se ljuset i framtiden:

”Unfortunately we didn’t have enough development time to include the Daddle Royale mode that we all know you were really hoping for. But if there’s enough interest I think we can source some investors.”

Dream Daddy, är ett dating sim-spel, där spelaren kan bygga och spela som en pappa, interagera i en berättelse som kryllar av vitsiga pappaskämt och dejta sju, unika pappor. Spelet skapades och skrevs av Leighton Gray och Vernon Shaw. Spelet utvecklades och publicerades av Game Grumps, en youtube-kanal där Arin Hanson och Dan Avidan spelar spel och gör komiska kommentarer. Både Hanson och Avidan har lånat sina röster till papporna och även planterat Game Grumps-relaterade easter eggs.

Med nytt innehåll får vi hoppas på att de förföriskt, drömska papporna kommer att återigen göra succé på PS4.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here