Ett bra och snyggt tema kan göra ett helt spel. När jag fick syn på Seize the Bean på Kickstarter så blev jag lite kär. Du är en erfaren barista i Berlin som äntligen bestämt dig för att öppna ett eget café. Målet är att få så många bra recensioner från dina kunder som möjligt. Det finns bara ett visst antal recensioner och när de är slut så är spelet slut.

 

Seize the Bean: Släpp lös din inre barista 1

  • Publisher: Quality Beast
  • Antal spelare: 2-4
  • Speltid: 45-90 min
  • Rekommenderad ålder: 10+
  • Kickstarterkampanjen avslutas 15 februari.

Spelet är för 2-4 spelare och själva spelmekaniken består av kortleksbyggande (deck building). Varje spelare har ett eget spelbräde (dvs ditt café) och kasthög. Varje runda innehåller fyra faser: Servera kunder, utföra två handlingar (finns sex stycken att välja på), välj en ny kund till ditt kafé och till sist en ”göra i ordning för nästa runda”-fas. Vad du väljer att göra på dina action-faser och hur bra kombos av kort du kan få ihop verkar vara avgörande för att bli den bästa baristan i Berlin!

 

Seize the Bean: Släpp lös din inre barista 2

 

Designen tilltalar mig verkligen och jag skrattade högt när jag läste på korten om de olika slags café-besökarna som finns. Jag menar, vem vill inte server en excentrisk influenser, en dyster låtskrivare eller pensionärsparet som bara är i stan över helgen? Visst är representationen lite kliché, men ett spel som har med ”Furries” som kundkategori uppvisar ändå en del humor. Dessutom består av valutan i spelet av små kaffebönor, mjölkpaket och sockerbitar i plast. Jag skulle kunna backa spelet enbart på den söta detaljen.

 

Seize the Bean: Släpp lös din inre barista 3

 

Spelet har uppnått sitt mål på Kickstarter flera gånger om och beräknas släppas i september detta år. Åtta månader för att tillverka och dessutom leverera spelet känns lite väl optimistiskt. Kan du inte vänta åtta månader eller inte orkar med en eventuell försening så kan du köpa print & play-versionen. Den är tillgänglig redan nu i februari. Men då får du hålla med kaffebönor och sockerbitar själv.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here