Jag gillar att motbevisa folk. Det ligger något väldigt avslappnande och njutningsfullt i att kunna motbevisa någon och se hela deras världsbild falla ihop. Att man dessutom är en nörd presenterar många stunder då man kan motbevisa, eller bara vara ett levande motbevis. Om vi tänker i banan av ”Fake Gamer Girl” som brukar dyka upp med jämna mellanrum, där måste man konstant hävda sig och göra det tydligt att man faktiskt vet vad man snackar om. Men det är så oerhört tröttsamt.

Om en tjej lägger upp en bild på sig själv tillsammans med en kontroll så måste detta passa in i den vridna verklighet som dessa snubbar skapat, för det är de som driver hela ”Fake Gamer Girl”-grejen. Om kontrollen inte är igång, headsetet inte matchar eller det finns någonting annat i bilden som det kan petas hål på så blir man stämplad som en fake gamer girl, och utsatt för hån. Det finns också exempel på tjejer som har varit utklädda i Cosplay för att sedan få skit för att de inte kan spelet som karaktären kommer ifrån eller för att de inte faktiskt har spelat det själva.

Man kan tro att det här är någon form utav gatekeeping, vilket det också är. Den här formen vill stänga ute de som spelar, förlöjliga och håna i stora mängder. Uppenbarligen kan hon ju inte vara en nörd i och med att hon har fel headset och att kontrollen inte ens är igång, det kan omöjligen vara så att hon bara tar en bild eller göra en video för skoj skull utan det måste vara att hon vill ha uppmärksamhet från nördar. I den här konstiga verkligheten så verkar snubbar inbilla sig själva att vi tjejer vill göra allt som står i vår makt för att få bekräftelse från dem, därmed att låtsas gilla tv-spel för att killar ska tycka de är intressanta. Det här stämmer då inte överens med den verklighet som faktiskt är, för i min verklighet så spelar jag för att jag tycker det kul, inte för att imponera på någon snubbe som tror att han är något för att han har fått alla trophies i Call Of Duty.

Vi behöver inte imponera på er det har vi aldrig behövt göra, men det fascinerar mig att denna sfär av snubbar gör sitt yttersta för att förlöjliga och frysa ut oss och i samma andetag klaga på att ” Inga tjejer spelar tv-spel! Allt jag vill ha är en flickvän jag kan spela med!” Det finns kanske en anledning till att ni inte hittar en gamerflickvän? Ni driver ju bort oss så fort vi inte passar in i er världsbild.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here