Med bara några få veckor kvar innan Nintendo släpper det efterlängtade spelet Pokémon Sword & Shield så måste vi bryta ner vad vi vet hittills. Det är ju trots allt den åttonde generationen av Pokémon, med en hel del nya godsaker.

Först och främst så är detta den åttonde generationen, med 23 år på nacken sedan första spelet släpptes 1996 så har Nintendo satt en egen ribba som dem mer eller mindre lyckas slå med varje generation. För det nyaste spelet så har det dykt upp en hel del roliga grejer, både nya pokémon och sätt att interagera med dem.

Det viktigaste att gå igenom först är det som får Sword & Shield att sticka ut från tidigare spel i serien, Gigantamaxing och Dynamaxing. Principen är att ens pokémon växer i storlek, men med några skillnader. Dynamaxing kan bara ske på specifika platser i den nya regionen Galar, och är vanligt för regionens pokémon, medan Gigantamaxing är limiterat till vissa typer av pokémon och inte bara ändrar storleken utan också utseendet. Det senare ökar också kraften på ens pokémon och låter den använda ett unikt move som kallas för G- Max Move, som är unikt för den pokémon som använder det. Dem pokémon som har en konfirmerad Gigantamaxform är Pikachu, Meowth, Eevee, Charizard och Butterfree.

Allt vi vet om Pokémon Sword & Shield 1
Gigantamax Pikachu och Eevee

Det tillkommer självfallet nya pokémon till spelet, som dem tre nya startpokémonen Grookey, Scorbunny och Sobble. Utöver detta har också gamla favoriter fått en Galarregion version, Zigzagoon och dess utveckling Linoone från den tredje generationen har fått en ny stil samt en till utveckling vid namn Obstagoon. Andra som fått en ny stil är Weezing och Ponyta, samt har Farfetch’d fått en utveckling som heter Sirfetch’d. Denna pokémon utvecklas efter många strider enligt Nintendo och är exklusiv till Pokémon Sword.

När vi ändå är inne på ämnet om spelexklusiva pokémon så kommer det också finnas spelexklusiva gymledare. Sword kommer ha Bea som specialiserar sig på Fighting-type och Shield kommer ha Ghost-type älskaren Allister, utöver dem finns två andra bekräftade gymledare för Water och Grass-type vid namn Nessa och Milo.

Allt vi vet om Pokémon Sword & Shield 2
Bekräftade Gymledare Milo, Nessa, Bea och Allister

I målet att bli Pokémonmästare så finns det självfallet alltid hinder, både i formen av rivaler och dem eviga gängen vars enda mål verkar att försvåra allt för dig. Team Yell är gänget denna gång, vars mål är att stoppa spelaren från att bli mästare så att deras idol Marnie kan bli det. Marnie är en av rivalerna, med siktet på mästartiteln, och den andra rivalen är Bede med samma mål men har också andra motiv som är upp till spelaren att upptäcka.

Allt vi vet om Pokémon Sword & Shield 3
Team Yell

Spelet kommer också vara det första att ha autosave, det kommer vara igång i bakgrunden av spelet men är också möjligt att stänga av för den mer traditionella stilen.

Med alla fantastiska nyheter måste vi också gå igenom en lite jobbigare. Trots att detta är den åttonde generationen så kommer dessvärre inte alla pokémon som kommit under åren vara med, detta på grund av att det skulle vara närapå tusen olika pokémon och ta upp väldigt mycket utrymme. Detta innebär att alla ens favoriter inte nödvändigtvis kommer få vara med.

Detta är den viktigaste informationen vi fått ta del av och snart får världen ta del av allt och mer! Pokémon Sword & Shield släpps till Nintendo Switch 15 November.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here