Detta har sannerligen varit ett spännande år, memes har avlöst varandra på löpande band och jag har förstått ungefär hälften av dem. Men en meme som ingen kan ha missat är den uppkommande raiden på Area 51, som nu har tagits ett steg längre och blivit spel.

Den 27 juni denna sommar så skapades Facebook eventet ” Storm Area 51, They Can’t Stop All Of Us. ” Det enda syftet med eventet är att alla deltagare ska, den 20 September klockan 3 a.m, invadera det ökända området Area 51. Området ligger i delstaten Nevada i USA, är hårt bevakat och gränsen är tydligt markerad med orangea skyltar att vakterna har rätt att använda dödligt våld mot inkräktare, samt har under många år haft ryktet att det är här USA förvarar aliens. Ifrån detta event exploderade memesen.

Area 51 - Memen blir spel 1

Ju närmare september vi kommer desto mer intressant blir utvecklingen kring det här, från eventet till memes till spel! På steam har det den senaste månaden dykt upp sex spel med ett tydligt gemensamt tema kring Area 51 och att just storma. På itch.io finns det en hel drös mer, men de flesta har en sak gemensamt (förutom Area 51) De har blivit gjorda med dedikation! Bara från utsidan utan att egentligen ha prövat så ser en del av de här spelen väldigt bra gjorda ut, vissa ser ut som skräp och är också det men man får ta det goda med det onda. Oavsett om man gillar co-op, pussel, skydda tornet eller hentai så finns det åtminstone ett spel för alla olika smaker.

Det finns exempelvis Save the Baby Alien from Area 51 där man får välja mellan olika hjältekaraktärer som ska skydda en bebis alien, som Anti-Vaxx Kid som kan spotta på sina fiender och döda de med sina sjukdomar. På Steam finns en annan tagning, Raid on Area 51, där man istället är vakt och måste stoppa alla som vill ta sig in på området.

Vi har nog inte sett slutet på detta fenomen än och det ska nog bli både mer memes och spel innan den 20 september.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here