Star Wars-spinoffen The Mandalorian hade premiär på Disneys streamingservice Disney + för några veckor sedan och Baby Yodas bedårande lilla ansikte tog internet med storm. Gifs, fanart och memes, allt en kan tänka sig dök upp med Baby Yoda. Såklart börjar leksaksföretagen haka på trenden. 

Det är knappt tre veckor kvar till jul och julklappshandlandet är i full gång för de flesta och Disney försöker få ut så mycket Baby Yoda merch det bara går. En hel del tröjor finns redan att beställa på shopDisney, men för dem som vill ha en egen liten Baby Yoda att gosa med eller visa upp i vitrinskåpet i jul, får vänta ett bra tag till.

Nyligen dök ett gosedjur i form av Baby Yoda upp för pre-order på Walmarts hemsida, haken är att leveransdatum är satt till juni 2020. Anledningen till detta är förmodligen att leksaker kräver en väldigt lång produktionstid och ofta lyckas läckor komma ut innan release. Jon Favreau, The Mandalorians skapare och exekutiva producent, lyckades övertala Disney att hålla Baby Yoda (eller The Child som karaktären faktiskt kallas i serien men Baby Yoda låter ju mycket roligare och sötare) hemlig ända fram till premiären av The Mandalorian för att undvika läckor och behålla hemligheten.

Gosedjursversionen av Baby Yoda kommer att vara 11 inches hög, ungefär 28 centimeter, och låter ungefär som hur story Baby Yoda skulle varit ”i verkliga livet”. Leksaken kommer även med en variation på Baby Yodas svävande barnsäng som finns med i The Mandalorian.

Baby Yoda - nu som Funko Pop och gosedjur 1
Källa: Disney, Mattel

Inte nog med det, en speciell super size Funko Pop-figur finns också! Eller ja, finns och finns. En produktsida med figuren finns på Amazon men är markerad som ”ej tillgänglig” och går inte att beställa, hmm. Figuren kom upp igår och var uppe bara ett litet tag innan den inte gick att beställa längre, och lägga in en pre-order går inte heller. Än så länge är det bara möjligt att anmäla sig för att bli kontaktad via mejl när figuren går att köpa igen. Releasedatum för den här 25 centimeter höga gullplutten är också satt till mitten av nästa år.

Baby Yoda - nu som Funko Pop och gosedjur 2
Källa: Disney, Funko

Det kan ju diskuteras om hur bra det egentligen är att dessa leksaker inte blir släppta förrän i mitten av nästa år, det är ju just nu som Baby Yoda är populär och julen är det perfekta tillfället att casha in på den populariteten.
Säkerligen kommer Baby Yoda vara lika omtyckt om sex månader, men då kommer The Mandalorian redan vara över sedan länge och säsong två dröjer förmodligen ett tag till, så en stor möjlighet har absolut gått förlorad med dessa sena releaser. Men att lyckas hålla Baby Yoda en hemlighet ända fram till The Mandalorians premiär är fullkomligt oersättligt.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here