För alla som längtar efter nya skräckfilmer så förberedd er på att få några riktiga rysare, Silent Hill och Fatal Frame får filmadaptioner.

Christophe Gans, som regisserade Silent Hill filmen från 2006, har i en intervju med franska sidan Allocine pratat om att han jobbar på en ny Silent Hill film samt en Fatal Frame film. Båda filmerna kommer baseras på de respektive spelserierna av samma namn, utvecklade i Japan av Konami och Tecmo så har båda serierna fått positiva omdömen inom skräckspelsgenren.

Fatal Frame släpptes 2001 till Playstation 2 och handlar om syskonen Miku och Mafuyu Hinasaki som har förmågan att se det övernaturliga. När Mafuyu försvinner så påbörjar Miku letandet efter sin bror där han sist sågs, en hemsökt herrgård. Därefter följer ritualer, spöken och en väldans massa skräck. Silent Hill släpptes 1999 till Playstation och har också fokus på att en familjemedlem letar efter en annan familjemedlem mitt bland övernaturliga element. Harry Mason är på semester med sin dotter Cheryl, efter en bilolycka under semestern vaknar Harry ensam och påbörjar letandet efter sin dotter. Därefter blir saker mer och mer spöklika, som gjort spelserien oerhört älskad.

Gans pratar i intervjun om båda projekten, som han och producenten Victor Hadida ska samarbeta kring.  ” Jag arbetar med anpassningen av videospelprojektet Project Zero. Filmen kommer att äga rum i Japan. Jag vill verkligen inte rycka spelet från dess japanska spökhus bakgrund. Och vi arbetar också med en ny Silent Hill. Projektet kommer alltid att förankras i denna atmosfär i en liten amerikansk stad, härdad av puritanism. Jag tror att det är dags att göra en ny. ” 

Trots detta så finns det inte mycket mer att veta om projekten, förutom att Gans vill spela in Fatal Frame i Japan för att låta den behålla sina japanska spökhus rötter. Konami själva har inte gått ut med någon information, varken förnekande eller bekräftande av Silent Hill projektet. Förhoppning är att mer info kommer i framtiden.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here