Nu är det alltså här
; Nintendo Online och NES-spelen till Switch.
Efter det senaste Nintendo Direct så fick molnfunktionen en väldigt blandad mottagning från spelare.
Varför? Jo, ”Online” är fortfarande det enda sättet att se till att våra sparfiler inte försvinner om våra konsoler går sönder – och tjänsten är låst bakom en månatlig avgift.
Den första veckan har en gratis prövoperiod, men efter det så kostar tjänsten 40 kr i månaden, 200 kr för ett helt år, och en ”familjedeal” för 350 kr där upp till sju konsoler kan ansluta sig under ett år.

Nintendo Switch Online; Gammalt och Nytt 1
                     Bild från Nintendo Switch Onlines hemsida

Vissa fans har sagt att Nintendos sätt att förhålla sig till molnfunktionen är gammaldags och snålt. Och det faktum att inte alla spel stöds av Nintendo Online har fått vissa fans att utropa en bojkott av tjänsten, medans andra inte tycker att 20 dollar per år inte är något att bråka över.
Nintendo Online är nu även det enda sättet att spela online multiplayer i vissa spel; bland annat Splatoon 2 och Smash Bros Ultimate. Nintendo hänvisar till sin hemsida och spelbiblioteken till dem som vill veta exakt vilka spel som kommer kräva tjänsten.

Nintendo Switch Online; Gammalt och Nytt 2
             Bild från Nintendo Switch Onlines hemsida

Andra saker som tjänsten bringar är Nintendo Switch Online-appen, där spelare kan prata med varandra medans de spelar. Även ett flertal NES-spel blir spelbara, bland annat The Legend Of Zelda, Super Mario Bros, och Ghosts and Goblins! 20 spel är spelbara från och med Onlines release, och fler kommer släppas regelbundet!
Speciella handkontroller a’la NES kommer även börja säljas inom kort!

Vad tycker ni om Nintendo Online? Lämna en kommentar!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here