Pokémon Day har alltid varit en fin tradition av att företaget tackar alla fans för alla fina år, fansen tackar tillbaka med allt från teckningar till långa inlägg på instagram. När det kommer till att tacka sina fans vet Pokémon verkligen hur man gör.

Den 27 Februari 1996 förändrades väldigt mycket när Pokémon Red och Pokémon Green såg dagens ljus för första gången, nu 24 år senare så vill Pokémon verkligen visa sina fans hur tacksamma de är för dessa fantastiska år på den infallande Pokémon Day. Företaget har själva gått ut med en del information om hur de vill fira dagen. Vi vet redan om att Mewtwo Strikes Back – Evolution kommer ha globalpremiär under firandet den 27 Februari på streamingtjänsten Netflix, som kommer vara en ny animerad version av den första Pokémonfilmen Pokémon The First Movie: Mewtwo Strikes Back som kom ut 1998. Förutom denna, väldigt stora händelse, kommer en massa annat gott till olika plattformar.

För det första kan alla som vet hur man googlar delta i en röstning om sin favoritpokémon, det finns åtta kategorier där varje representerar en region som vi fått besöka genom åren. Det går att rösta varje dag inom varje kategori fram tills fredag den 14 Februari, det går att se på Pokémons hemsida vilka som var de vinnande favoriterna efter röstningen är avslutad. Så passa på att rösta nu!

För det populära mobilspelet Pokémon GO så kommer det finnas en hel del speciella grejer i samband med den kommande Pokémonfilmen, från och med den 25 Februari kommer Armored Mewtwo dyka upp i Legendary Raids samt kommer spelare kunna springa vissa pokémon från filmen mycket oftare. Speciella versioner av de kloner som görs i filmen av exempelvis Venusaur, Charizard och Blastoise kommer dyka upp i Raids, klonversionen av Pikachu kan dyka upp i bilder tagna i spelet. Men det finns mer, Pikachu och Eevee som man springer på kan ha festhattar på sig, detsamma gäller för Bulbasaur, Charmander och Squirtle som också går att få från 7 km eggs. En extra bonus är att spelare kommer kunna göra två speciella trades, vad det innebär återstår att se. Firandet ska sprida sig till det nya mobilspelet Pokémon Masters men exakt vad det innebär har inte företaget gått ut med än.

En helt ny legendarisk pokémon kommer att gå att hitta i Pokémon Sword & Shield, som kommer dyka upp i den nya kommande Pokémonfilmen Pokémon Movie Coco (Se trailern ovan) som släpps i Japan den 10 Juli. Fler detaljer om denna pokémon kommer ges ut under Pokémon Day. Utöver detta kommer Max Raid Battles i spelen få en speciell Milcery, som kommer kunna Gigantamax efter att de utvecklats till en Alcremie. Milcery är inte den enda som fått en Gigantamax, utan Toxtricity har också fått en alldeles egen avslöjade Pokémon igår. Beroende på om spelarna kör Sword eller Shield kommer de få en annorlunda variant på Toxtricity, för Sword är det Amped Form och för Shield är det Low Key Form.

Pokémon Day 2020 - Allt ni kan förvänta er 1
Toxtricity Low Key Form

Det har börjats en del online tävlingar i Pokémon Sword & Shield och det har skett några förändringar kring dem. Spelarna måste länka sina Nintendo Konton med sina Pokémon Trainer Club Konto för att tjäna Championship Points(CP) i tävlingar där de går att tjäna in. Det är inte obligatoriskt att länka ihop kontona för att kunna delta i tävlingarna men kommer då inte kunna samla på sig CP.

Pokémon Day 2020 - Allt ni kan förvänta er 2
Toxtricity Amped Form

Är ni redo för Pokémon Day? Att kolla på Netflix och gråta precis som när en var liten igen, medans en sitter och fångar pokémon på sin Switch eller telefon, vissa saker ändrar sig sällan. Dags att fånga de alla!

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here