Nintendo gillar att informera sina fans via livesändningar, och idag var det dags igen. Bänkade framför skärmarna tog vi del av vad Nintendo ville dela med sig av för nyheter för deras Pokémon franchise.

Pokémon Mystery Dungeon Rescue Team DX

Pokémon Direct - 2020 blir ett spännande år 1
Första titten på Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

Det har gått nästan 15 år sedan först Pokémon Mystery Dungeon spelet släpptes och det är nu dags för en ny tagning på storfavoriten. Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX som vi fått en lite smygtitt på, verkar ha allt som gör ett Mystery Dungeon spel till just ett Mystery Dungeon. En människa som förvandlats till en pokémon, välvilliga pokémons som utforskar Dungeons och allt i en ny miljö. På några få sekunder har Nintendo igen lyckats hypa upp genom att bara visa det bästa.

Pokémon Direct - 2020 blir ett spännande år 2

Spelet släpps 6 Mars 2020. Demo versionen kommer finnas att köpa i Nintendos eShop senare under dagen, detta kommer gå att spara så att när spelet senare släpps så kommer en kunna överföra sin sparfil till det fullständiga spelet. Se trailern i videon nedanför.

Pokémon Sword & Shield Expansion Pass 

I jämförelse med tidigare spel, som exempelvis Pokémon Platinum eller Pokémon Ultrasun/UltraMoon, där Game Freak lägger till nya upplevelser och speciella grejer i samma region men i ett helt nytt spel så kommer det bli lite annorlunda nu. För Sword&Shield kommer Expansion Pass, med de nya grejerna fast kommer gå att köra på din redan existerande sparfil. Så även om du klarat av spelet eller precis börjat kommer alla spelare kunna ta del av detta, om du betalar för det.

Pokémon Direct - 2020 blir ett spännande år 3

Då utvecklarna fortfarande jobbar på detta så finns det inte så mycket material från spelen utan mer design och konceptbilder på hur de nya områden kommer se ut. Det är två delar som släpps olika, den första delen heter The Isle of Armor och den andra heter The Crown Tundra. Båda har olika fokus på miljö, upplevelse och upptäckter men gemensamt är nya klädstilar som kommer bli tillgängliga samt nya pokémon som inte gick att hitta i Galar innan.

På den nya ön, The Isle of Armor, kommer det finnas olika saker att upptäcka men störst fokus har Dojon där en kommer få vara mentorselev till mästaren Mustard som själv varit en Champion i sina yngre dagar. Den legendariska pokémon som blir introducerad här är Kubfu, som en får utav Mustard, och som du tränar tillsammans med. Kubfu kommer utvecklas till Urshifu när träningen är klar, en pokémon med två distinkta stilar som spelaren kommer få välja mellan. Det är en Fighting type men den ena formen är Fighting – Dark och den andra Fighting – Water, båda med ett speciellt move för just den stilen. Denna pokémon kommer också få en Gigantamax form. Det kommer också finnas nya stilar för cykeln.

Pokémon Direct - 2020 blir ett spännande år 4

The Crown Tundra är en snöig bergstopp med fokus på utforskande, du kommer bli tilldelad rollen som ledare för ett utforskningsteam. En stor del av utforskandet verkar vara kring Regigigas och de pokémon kopplat till denna legendary, med två nya legendaries som gör debut till Regi-familjen. Inga namn har ännu getts men utifrån designen vill jag påstå att de är respektive Electric och Dark- types. Co-op kommer vara möjligt vid utforskandet samt är chanserna goda att hitta Legendary Pokémon och att kunna fånga dem, så vitt jag förstår ska ALLA legendaries gå att stötta på i denna del av Galar. Det ges en blick på tre nya legendaries som skulle kunna vara Galar versionen av Zapdos, Moltres och Atricuno men inget är ristat i sten. Förutom dessa legendaris kommer The Crown Tundra också ha Calyrex som är en Psychic – Grass, mer information om denna kan komma i framtiden som jag förstår.

Pokémon Direct - 2020 blir ett spännande år 5

Utöver detta så kommer de gamla favoriterna Blastoise och Venusaur samt starterutvecklingarna Rillaboom, Cinderace och Inteleon få Gigantamax former, om detta endast ingår i Expansion Pass eller läggs till oavsett är oklart. Nya rivaler dyker upp för båda områden, Klara för Sword och Avery för Shield. Det är 200+ nya pokémon som går att upptäcka i de nya områderna och med exklusiva pokémon beroende på om en spelar Sword eller Shield men för de som inte kan skaffa Expansion Pass så kommer det gå att få tag på dessa nya pokémon på andra sätt, genom att byta med andra spelare exempelvis.

En uppdatering av mjukvaran kommer gå att göra senare idag, med en Galar version av Slowpoke som dyker upp som du kan försöka fånga. Med föremål från antingen ön eller berget så kommer Slowpoke att utvecklas till Slowking eller Slowbro beroende på vilket föremål men vad det är för föremål eller hur Galar versionen av dessa ser ut är osäkert. Vid köp av Expansion Pass så får spelare tillgång till de nya områderna när de släpps.

Del 1 som är The Isle of Armor kommer Juni 2020 och Del 2 The Crown Tundra kommer hösten 2020. Mer info kommer enligt Game Freak själva. Se trailern i videon här nedanför.

I slutet nämns att Pokémon Home kommer finnas tillgängligt i Februari 2020 som ska fungera som ett förvaringsutrymme för pokémon så att de kan överföras mellan spelen, än så länge verkar detta bara gälla för Let’s GO Pikachu/Eevee och Pokémon Sword/ Shield.

Så är ni redo för nya äventyr men i samma region? Taggade för Mystery Dungeon? Spelåret 2020 kommer igång med rivstart!

 

1 KOMMENTAR

  1. Mjahapp, expansioner för Sword and Shield altså. Det kan ju bli bra antar jag, men ligger bara på gym 4 i grundspelet, och min Gyarados mosar allt motstånd, till och med en 20 levels (!?) högre Snorlax. Jag menar, spelet verkar vara lite väl lätt?

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here