I helgen började och avslutades Pokémon turneringen Oceania International Championships, under helgen kunde spelare i alla åldrar utmana varandra och tävla om heder, ära och en del pengar. Men det är en vinnare som tagit internet med storm, sjuårige Simone Lim.

Under helgen pågick Australiens och Nya Zeelands största Pokémon event i Melbourne, Pokémon Oceania International Championships, som lät spelare i alla åldrar vara med i turneringar inom tre variationer av den populära spelserien. Spelare kunde spela det klassiska kortspelet, Pokkén Tournament och Pokémon Sword & Shield inom olika ålderskategorier så att alla tävlande möter någon ungefär i sin egen ålder. Inom det sistnämnda fanns tre olika ålderskategorier, Masters, Seniors och Junior. På söndagen stod vinnarna klara.

Det är ingen av vinnarna som snott folkets hjärta så mycket som sjuåriga Simone Lim, som står som vinnare och mästare för Junior gruppen. Detta var första året som Lim deltog i Oceania och hennes match var mot förra årets vinnare Justin Miranda-Radbord, som dessutom är ett par år äldre än Lim. Matchen skulle bli en nagelbitare ända in i slutet, med ålderskillnaden och tidigare erfarenhet då Miranda-Radbord vunnit ett flertal regionalmatcher och precis kommit tillbaka från en kvartsfinal i Washington DC medans Lim har fått två topp 4 placeringar innan. Lims lag med Pokémon bestod av Butterfree, Tyranitar, Gyarados, Whimiscott, Rotom och Excadrill. Miranda-Radbords lag bestod av Dusclops, Indeedee, Snorlax, Glaceon, Torkoal och Ryhperior.

I slutändan var det Lims Tyranitar mot Miranda-Radbords Dusclops och Ryhperior, efter att ha riktat in sig på Dusclops med Crunch så stod Ryhperior hjälplös bakom sin Protect och i nästa runda använde hon Superpower för att avsluta matchen och ta hem titeln. Med sitt gigantiska Eevee gosedjur tog hon emot publikens jubel och titeln, när hon sedan blev intervjuad och fick frågan om hur hon visste att hon skulle sikta in sig på Dusclops svarade hon ” För jag visste att han skulle skydda Rhyperior. ” Hon tackade därefter sin familj och sina vänner innan hon lämnade scenen. Se matchen och tacktalet i videon ovanför.

Internet var som sagt snabba med att visa kärlek för den unga vinnaren, och för hennes Eevee, helt förståeligt. Simone Lim håller nu titeln som Oceania Champion och vi får hålla våra ögon på henne, för det är nog inte sista gången hon deltar och vinner i en turnering.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here