SEGA och Paramount Pictures inleder ett samarbete i produktionen av den nya filmen Sonic the Hedgehog, med biopremiär 2019

SEGA Holding Co., Ltd annonserade idag att SEGA of America Inc, har nått ett beslut med Paramount Pictures att tillsammans producera den nya Sonic the Hedgehog filmen. Filmen kommer visas på biografer i USA från och med den 19 November, 2019. För att sedan börja visas runt om i världen.

Det här blir ett betydelsefullt och viktigt nästa steg i Sonic the Hedgehog IP’s expansion. Ett nytt sätt att ge nytt ljus till Sonic karaktärerna och dela dom med fler människor på ett nytt globalt viss. Den här filmen blir en del i SEGA’s nya marknads strategi för Sonic the Hedgehog, en marknads strategi att expandera Sonic spelet till en ny typ av underhållnings franchise. Vi har redan mött Sonic i en animerad tv serie, mobil spel och mycket mer.

“Jag är så stolt att våra företag SEGA och MARZA har äran att samarbeta med Paramount Pictures. Att tillsammans ta Sonic the Hedgehog till bioduken för första gången. Sen Sonic blir introducerat för världen 26 år sedan har han fortsatt att växa i popularitet med våran huvudsakliga marknads strategi att fokusera på Sonic i ett spel perspektiv. Detta ger SEGA en unik möjlighet att dela Sonic med fler och vi bara längtar på att kunna del med oss av mer information till alla entusiaster i framtiden” – SEGA Holdings CEO, Haruki Satomi.

“Paramount Pictures kommer jobba tajt med SEGA för att ta Sonic the Hedgehog till bioduken”– Paramount Pictures, CEO, Jim Gianopulos.

”Vi är väldigt exalterade att få jobba med SEGA och att kunna dela denna ikoniska karaktär med hela världen. Det här partnerskapet är ett äventyr vi ser fram emot” – Paramount Pictures, CEO, Jim Gianopulos.

Filmen är planerad för fullskalig världspremiär med både live-action och CG animerade element. Detta kommer bli första gången Sonic blir anpassat för bioduken. Utvecklingen av filmen görs även av MARZA Animation Planet CO., Ltd. (som ägs av SEGA) som har sammanstrålat ett team av välkända talanger.

  • Producent Neal H. Moritz, från Original Film inc. (“Fast and the Furious” serien)
  • Direktör Jeff Fowler. från Blur Studio. (Academy Award nominerad 2005 för bästa animerade kortfilm “Gopher Broke”).
  • Exekutiv producent Tim Miller. ( Direktör av Marvel/Fox’s “Deadpool” och ägare av Blur Studio).

“Jag är så himla glad att få samarbeta med SEGA och att Sonic får ett så fantastiskt och stöttande hem hos Jim och Paramount,” – Producent Neal H. Moritz.

Sonic the Hedgehog introducerades för första gången 1991 på SEGA’s Genesis. Efter detta har Sonic under 2016 tagit plats på “World Video Game Hall of Fame” hos The Strong National Museum of play i Rochester, New York.
Mest nyligen har Sonic har två stora spelsläpp under 2017 med Sonic Mania och Sonic Forces som släpptes till PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One och PC. Totalt sätt har serien både digital och i fysisk form sålt över 360 miljoner enheter.

Sammanfattningsvis kommer det bli spännande att se vad de två parterna kommer kunna åstadkomma tillsammans. Med ett sånt team av stjärn kvalité känns det som oddsen att det blir en flopp, ganska liten. Men frågan är om vi inte har tröttnat lite på de gamla spel karaktärerna från förr, flera har försökt att blåsa liv i sina gamla legendarer utan framgång.

Filmen kommer släppas November 2019 så det finns gott om tid att locka fram vår nostalgi och kärlek för Sonic the Hedgehog.

1 KOMMENTAR

  1. Detta är det bästa och det värsta på en och samma gång. Oavsett vad det i slutänden blir så kommer jag att älska den här skiten, garanterat. Hoppas förstås på en riktigt sunkig rulle~

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here