Bannermen - ett välment försök 1

 

Spelinformation

  • Finns till plattform: PC
  • Utvecklare: Pathos Interactive AB
  • Utgivare: 2tainment GmbH
  • Genre: RTS
  • Antal spelare: 1 & multiplayer
  • Släpps: 2019-02-21

Bannermen är ett realtidsstrategispel av svenska utvecklaren Pathos Interactive i ett försök att förnya genren där de varslar om de bästa bitarna från tidigare spel som t.ex Age of Empires och Warcraft 3.

Bannermen utspelar sig i medeltida miljöer med semi-fantasy inslag. Spelaren måste samla in resurser för att komma vidare, samtidigt som huvudkaraktären försvarar byns arbetsmän mot allt från vargar till små arméer.

Bannermen - ett välment försök 2

Grafiskt ser spelet rätt föråldrat ut, speciellt vad gäller texturer och karaktärsmodeller. Trots välgjorda kontrollmöjligheter har de olika enheterna ofta hopplöst dåliga animationer som hindrar dem från att attackera effektivt. Detta är speciellt prominent då karaktärerna är nära byggnader eller andra hinder. Dock loggade jag in till spelet idag innan jag skulle publicera den här recensionen och någon verkar ha jobbat dag och natt på att förbättra delar av spelet, bland annat det här. Så med hopp om bättre animationsflyt på G.

Bannermen - ett välment försök 3

Det finns en mycket liten variation av trupper man kan träna och styrkan hos dem känns beroende av deras attack-animation och hur klumpigt de rör på sig. Trupper med magiska attacker kan också tränas, med krafter som varierar beroende på kartan, även om det främst handlar om en kosmetisk förändring. Dessa ger ett visst djup i spelet som främst kommer fram i flerspelarläget. Tyvärr känns datorn som man spelar mot i självspelarläget svag och en aning ofärdig. Detsamma gäller träningsmatcherna mot datorn.

Bannermen - ett välment försök 4

Utvecklarna lovade de bästa bitarna från tidigare strategispel och tyvärr känns många saker som direkta kopior kamouflerade med annan grafik. Historien i självspelarläget är väldigt platt där man som ensam överlevande motsätter sig en intetsägande och typisk maskerad fiende som försöker ta makten. Här hade jag önskat mer mod och nytänkande då det verkar ha funnits en stark drivkraft bakom just detta.

Bannermen - ett välment försök 5

Dialogen och berättaren har stundtals bra röstskådespelare. Det finns även röst och ljudbitar som upprepas så ofta att det blir jobbigt om man spelar länge.

Flerspelarläget erbjuder både rankade och orankade spel mot andra människor. Eftersom det bara finns en enhet som alla spelar mot är matcherna mekaniskt balanserade. Här kanske kunde komma mer variation i en framtida uppdatering.

I det stora hela är Bannermen en välment men misslyckat försök att återskapa ett bra RTS-spel.

Bannermen - ett välment försök 6

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here