Detective Pikachu - En annan värld 1

 

 

 

 

 

Plattform: Nintendo 3DS
Utvecklare: Creatures
Utgivare: Nintendo
Genre: Äventyrsspel
Antal spelare: 1
Släpptes: 23 Mars i EU

 

Spelet är inte som ett vanligt Pokémonspel. Det är ett äventyrsspel/detektivspel och man spelar som Pikachu och Tim Goodman och skall lösa mysteriet med att Tims pappa är spårlöst försvunnen. Tims pappa är själv en detektiv som försöker utreda varför Pokémon helt plötsligt går bärsärk, det var då han försvann spårlöst och Tim gör nu allt för att hitta honom igen.

Till skillnad från vanliga Pokémonspel så är detta väldigt linjärt och man följer endast storyn bakom Tims försvunna pappa, medan i de vanliga spelen så går man runt och fångar Pokémon i en öppen värld.

Detective Pikachu - En annan värld 2Tim och Pikachu möts i början av spelet och genom hela spelet så använder man sig av båda karaktärerna. Pikachu är en ganska dyster Pokémon och har alltid svar på tal. Genom att prata med andra Pokémons och människor så får man reda på mer och mer ledtrådar om varför Pokémon beter sig som de gör. Tim däremot verkar vara en ganska glad kille, och väldigt hoppfull över att kunna hitta sin pappa.

Spelet i sig är väldigt lätt att ta sig igenom och har väldigt lätta ledtrådar för att gå vidare för varje kapitel.

Det var väldigt tillfredsställande och tillräckligt svårt för att man ska känna att man har kvar intresset för att spela klart. Det gav mig väldigt många skratt och är väldigt skojigt i sig. Grafiken var välgjord fast det spelas på en liten skärm.

Musiken i sig kunde vara ibland väldigt upprepande och irriterande, och gjorde så att man blev lite frustrerad. Annars var musiken generellt sett lugn och balanserad, och perfekt i rytm med spelet.

Tidigare så har Nintendo (utgivare) gjort spinoffs på Pokémonspelen där man tar hand om en virtuell Pikachu med röststyrning. Man kunde köpa till en extra del till N64 som är en mikrofon, vid namn VRU (Voice Recognition Unit). Ett av spinoff-spelen är Hey You, Pikachu, som utgavs 12 december 1998. Det spelet var en flopp, till skillnad från detta där de verkligen har lyckats med att göra ett interaktivt detektivspel med Pokémon och människor i den virtuella världen.

7/10

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here