Just Dance 2021 - För vi är SÅ färdiga med 2020 1
  • Finns till plattform: Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S, PS4, PS5, Google Stadia
  • Genre: Dans
  • Utvecklare: Ubisoft Paris
  • Utgivare: Ubisoft
  • Släpptes: 12e November 2020
  • Testat på: Xbox Series X

Ett helt år efter att jag recenserade Just Dance 2020 har teknologin kommit långt, vi har fått nya konsoler och dansteknologin har nu anlänt till framtiden och det är dags att bege sig in den nya generationens digitala underverk med… exakt samma spel igen fast med en etta i titeln.

Det kanske inte är en så dålig sak nu när jag tänker efter, ingen kommer väl se tillbaka med glada minnen på saker med 2020 i titeln men det här spelet är nästan omöjligt att skilja från spelets förra utgåva. Jag skulle nästan bara kunna länka er till den recensionen och gå för att ta en fika. Nu kanske jag låter lite hårdare än jag behöver vara, den här sortens årliga utgåvor har blivit vanligare och vanligare och med ett spel som inte aspirerar efter att vara mer än ett kul partyspel kanske det här räcker.

Vi har såklart några nya låtar men detta behöver ju inte spelet en helt ny utgåva för, det kunde ju bara handlat om en uppdatering. Dessutom är jag inte jättenöjd med det nya utbudet men det är ju en smaksak och som tur är finns tidigare låtar kvar så jag kan fortfarande sjunga med Elsa när jag dansar till låtar från båda Frozen-filmerna, vilket är ett skönt sätt att avsluta en arbetsdag på. Just Dance 2021 - För vi är SÅ färdiga med 2020 2 Och i ärlighetens namn finns det faktiskt några små skillnader här, först och främst vill jag påpeka att mobilappen som används för att spåra mina rörelser nu faktiskt funkade utan problem, jag kommer ihåg att den tappade kontakten flera gånger och strulade en hel del vid installationen förra gången. 

En nyhet är att det nu finns ett quick play-mode vilket är en riktigt bra idé för ett partyspel, så festen aldrig behöver sakta ner. Dra igång spelet, börja dansa, och när låten är slut går en ny igång nästan direkt. Det är också en bra idé om du spelar för att få lite motion och sätter igång mätaren för brända kalorier som också är tillbaka. Just Dance 2021 - För vi är SÅ färdiga med 2020 3 Något som jag tyckte var spännande var att jag fick installera två versioner av spelet, varav en utlovade optimering för min moderna Xbox Series X, det skulle bli såååå kul att få se skillnaderna mellan stenåldersversionen och framtidsversionen. Men jag vet ärligt talat inte vad skillnaden är. Jag har spelat båda versionerna och letat noga efter skillnader, båda versioner har starka färger, skarp upplösning och snabba laddningstider. Ibland undrade jag om partikeleffkterna var lite snyggare men jag misstänker att det bara var en illusion för att jag sökte efter grafiska skillnader. Okej, Just Dance består till mestadels av videomaterial så jag vet inte hur stora skillnader jag skulle kunna förvänta mig men med två separata installationer av spelet trodde jag det skulle finnas något mer märkbara skillnader. Den enda faktiska skillnaden var att bara versionen för gamla Xbox frågade mig om jag hade en Kinect.

Åh.

Jag saknar Kinect.

Det är i och för sig rimligt, Xbox Series X har inte stöd för Kinect-sensorn så varför skulle spelet fråga efter den? Men jag vet inte om det verkligen behövdes en helt separat version av spelet bara för det.  Just Dance 2021 - För vi är SÅ färdiga med 2020 4Efter all denna sarkasm och klagan måste jag erkänna att Just Dance 2021 funkar för vad det är. Det behöver inte vara mer än ett halvkul partyspel och framtidsteknologi behövs egentligen inte här. Har du gillat Just Dance förut så vet du exakt vad du kommer att få så det är liksom bara att skaffa det och börja dansa. Plus i kanten för att de har förbättrat kopplingen med mobilappen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here