Det har gått ungefär 25 år sedan Playstation släppte sin första konsol och ungefär sju år sedan de släppte Playstation 4.
När det utannonserades att Playstation 5 skulle släppas sattes det priser för flera tusen kronor och många började förbeställa.
Men för att klargöra för er måste jag berätta att jag som “influencer” fick mitt Playstation 5 i ett samarbete, jag fick inte den som ett pressex där jag måste göra en recension. Utan jag väljer här att göra en recension för en hemsida som jag driver, efter att många frågat mig om PS5. Inlägget är varken sponsrat eller köpt. Detta är viktigt för mig att klargöra innan jag fortsätter skriva då många kan komma och påpeka detta. Kan vi fortsätta?
Jag fick mitt första Playstation när jag var runt 13 år gammal, jag minns att ett av de första spelen jag spelade var TEKKEN och jag minns hur min mamma tog med sig mitt Playstation till Iran för att chippa den så jag kunde spela piratkopierade spel. Ja, på den tiden chippade man konsolen för att kunna köpa spel billigare utomlands.
Så länge jag minns har min mamma alltid tyckt om TV-spel och alltid varit intresserad av att både titta och testa att spela. När Playstation 2 släpptes tog det många år innan jag köpte en ny, jag minns att en vän till mig ville sälja sin med massor av spel för 1000 kronor.
Playstation 3 har jag aldrig ägt utan jag var nöjd med Playstation 2 där jag endast spelade GTA San Andreas. Men på den tiden köpte jag begagnade spel på Game Stop och liknande. Jag sparade pengar för att kunna spendera dom på spel.
Men jag fortsatte spela på PS2 även när 3an släpptes, en konsol jag inte kände att jag behövde ha då 2an fungerade lika bra. Däremot lånade jag ett Playstation 3 utav min bästa kompis.
När GTA 5 släpptes minns jag hur jag övertalade en kompis att köpa spelet till mig medans jag var på jobbet, jag ägde inte något Playstation 4 men det gjorde min bästa vän. Han lånade mig konsolen tills han faktiskt gav mig ett Playstation 4 i present.
Ja, Playstation har alltid varit en del av mitt spelande och det kändes självklart att göra en kort och god recension om det nya tillskotten i min familj.

Och nu är vi här, Playstation 5. Vart ska jag börja?
Är den så bra som det låter? Lever den upp till förväntningarna? Behöver man extra prylar för att komplettera kvaliteten?

Recension - Playstation 5 snabbare en någonsin 1

Handkontroll
Min första reaktion när jag såg en bild på PS5s handkontroll trodde jag att den skulle vara både för stor och klumpig för mina händer och det kändes inte alls som en Playstation kontroll. Men ack så fel jag hade.
När jag väl packade upp kontrollen och fick känna och klämma på den kunde jag känna skillnaden ganska direkt gentemot de gamla handkontrollerna som släppts genom åren.
Den var inte alls lika plastig eller hård, väldigt mjuk och skön för händerna. Jag behövde inte trycka för hårt och det kändes som om händerna kunde vila på kontrollen. Joysticken är skönare än de tidigare handkontrollen. De man inte får glömma är att kontrollen har en mic som man kan sätta på och stänga av med ett knapptryck, lätt hänt att man glömmer när man spelar online spel och alla hör vad man säger. Vibrationen från handkontrollen är mycket starkare än tidigare och ljudet är mycket högre.

Recension - Playstation 5 snabbare en någonsin 2Design
En tung och stor konsol, men det var även Playstation 3. Kan det vara så att de vartannat släpp väljer att släppa en stor kontra liten konsol?
Likt ett rymdskepp som är till för stående och inte liggande. Men jag har valt liggande på tv-bänken eftersom våran dotter älskar att dra och välta allt. Hon har redan hunnit kasta handkontrollen och försökt ställa sig på konsolen.
Färgen på konsolen är svart och vit, men jag ser en nyans av blå. Är det någon annan som ser detta? Eller är det bara jag?
Men i helhet är den snygg och jag har nog inget negativt att säga om den.

Recension - Playstation 5 snabbare en någonsin 3Spel
Min första reaktion när både jag och min sambo loggade in på våra konton medans jag hade Marvel’s Spider-Man: Miles Morales som laddade ner i bakgrunden, var att vi båda kunde spela de spel som vi laddat ner på ena kontot utan att välja PS5 som huvudkonsol, som man behövt göra på PS4.
Jag har inte riktigt förstått det här med next gen, men jag ser tydligt stora skillnader på kvaliteten av spelen.
Jag har aldrig i mitt liv spelat ett spel i en kvalité på detta sätt, inte ens på PC. Bilden var krispig och nästan som att den stack ut ur tvn.
Laddningstiden går snabbt, hur ska jag nu hinna kolla mobilen medans jag spelar?
Jag har inte hunnit testa några Playstation 4 spel, men i mitt bibliotek kunde jag se vilka spel som gick och ladda ner.

Jag säger inte att det är ett krav att ha den bästa tvn, men om man vill få ut allt från sin Playstation 5 vore det bra att ha en tv med dom ”kraven” som finns för att uppleva den maximala kvaliteten som PS5 har att erbjuda, lite som ett spel som ställer krav på dator.
Vi har en 4K tv som är ungefär två år gammal. Är man ute efter en konsol med bra grafik, tyst och har en snabb laddningstid är Playstation 5 något för er. Nu slipper jag höra en fläkt sättas igång som en motor varje gång jag spelar.
Jag tycker den lever upp till förväntningarna, i alla fall mina förväntningar. Nu är jag intresserad av att höra vad ni tycker.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here