• Finns till plattform: Microsoft Windows, Playstation 4, Xbox One
  • Utvecklare: Dontnod Entertainment
  • Utgivare: Square Enix
  • Genre: Äventyr
  • Antal spelare: En spelare
  • Språk: Fullt ljud; Engelska – Textning; Franska, Italienska, Tyska
  • Släpps: 24 Januari 2019
  • Spelat på: Xbox One S

Bröderna Diaz drar vidare i sitt uppdrag att få fotfäste efter att ha berövats på sin vardag och trygghet i förra avsnittet av Life is Strange 2. I “Episode 2: Rules” fortsätter serien i ett mer lågmält avsnitt men personligheten finns kvar och likaså de starka banden mellan de olycksaliga syskonen. Jag ska inte skriva för mycket för att undvika spoilers men en kul grej är att vi får träffa Chris från prequel-avsnittet som släpptes gratis innan första avsnittet, “The Awesome Adventures of Captain Spirit”.
Somliga har klagat på att avsnittet inte är lika starkt som det första men jag ser inget egentligt problem där. Det första avsnittet hade ju katastrofen som gjorde att våra huvudkaraktärer måste leva på rymmen och om varje avsnitt måste överglänsa det förra i traumatiska händelser skulle serien bara till slut bli en kaotisk parodi. Nu får vi istället följa våra huvudkaraktärer när de försöker finna någon form av ny trygghet i en väldigt osäker situation. Känslorna är äkta och även om jag inte brast ut i full gråt den här gången rann det ändå några tårar.
Mitt enda egentliga klagomål är det finns lite för långa perioder där jag inte riktigt visste vad min motivering var i det lugnare mittenpartiet, detta hade kanske varit lättare att bortse ifrån om det inte gått så många månader mellan episoderna, då hade ju förra avsnittet varit mer färskt i mitt huvud.
Tänk på dina val, de har faktiskt betydelse, inte bara de stora valen utan även de små ackumuleras och presenterar konsekvenser för dig senare. Naturligtvis måste storyn till slut hamna på samma plats ändå, men hur vi kommer fram till målet spelar faktiskt stor roll i ett spel som lever på karaktärsdriven story. Jag gjorde några dåliga val som fick det att svida till i hjärtat senare men när jag fick jämföra mina val med andras i slutet såg jag hur illa det faktiskt hade kunnat gå och fällde en tår för er stackars spelare som råkat hamna där.

Gillar du Life is Strange är det här mer av det goda. Jag håller inte med om att det lugnare tempot gör det här till ett sämre avsnitt, vi fick ju istället lite fler ledtrådar till mysteriet som håller på att byggas upp. Nu hoppas jag bara att de skyndar på med nästa avsnitt, så här länge vill jag inte vänta igen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here