Spelinformation

  • Finns till plattform: Android, iOS, Nintendo Switch (testat), PC
  • Utvecklare: Broken Rules
  • Utgivare: Broken Rules
  • Genre: Äventyr / Pek- och klicka / Pussel
  • Antal spelare: 1
  • Släpps: 2018-02-20

Det här är andra gången som jag spelar Old Man’s Journey. Första gången var för ett år sedan när spelet lanserades till PC. Nu har spelet hittat hem till Nintendo Switch.

Och jag älskar det lika mycket nu som då, om inte mer.

Old Man’s Journey är en känslosam spelupplevelse då jag får följa med en gammal man på en resa genom tid och rum. Hela min kropp fylls med en nostalgisk känsla när några av hans minnen spelas upp för mig. Det är minnen som berättar om hans liv, hur han träffade sin stora kärlek och när han förlorade den. Det är både lyckliga och sorgliga minnen, precis som livet är fyllt med.

Det som är allra finast med Old Man’s Journey är dess unika estetik och pussel. Spelaren kan sänka nivåerna på  omgivningen och på så sätt ta sig fram. Att använda dessa interaktioner fungerade bra på PC, men fungerar ännu smidigare med touchskärmen på min Nintendo Switch. Man kan även använda dpaden på konsolen för att föra en pekare över skärmen och på så sätt trycka sig fram vart karaktären ska gå.

Man behöver inte vara någon större problemlösare för att lösa spelets pussel, de är inte särskilt svåra, men ibland behöver man trycka på saker och ting som kanske inte först var så uppenbara för att komma vidare. När spelet “tvingar” en att utforska sin omgivning på det här sättet kan man hitta små gömda interaktioner som gör spelet ännu mer genialiskt och charmigt.

Det tar ingen lång stund att klara ut Old Man’s Journey. Det är en fantastisk liten resa och tar ungefär tre timmar att spela klart. Trots den korta speltiden placerade sig Old Man’s Journey högt på min ”årets bästa spel”- lista förra året och är en av de mysigaste spelupplevelserna som jag har varit med om.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here