Radioteatern ger... Assassin's Creed Gold 1Assassin’s Creed: Gold är en berättelse som äger rum i Ubisoft speluniversum och är berättad som en radioteater med bland annat sir Anthony Head som spelar sir Isaac Newton. Jag har faktiskt bara spelat igenom AC: Odyssey men jag har en grundläggande kunskap om spelseriens koncept även om jag inte kan alla referenser som kastas på mig i spelvärlden. Ljuddramat däremot gjorde ett bra jobb med att känna mig välkommen trots att jag inte är den mest inbitna lönnmördarbeundraren. Viktig information berättas snabbt och elegant genom exposition som faktiskt känns naturlig.

Trots att det inte är interaktivt känner jag mig som hemma  i spelvärlden och om jag ska vara ärlig känns det ibland som om radioteater är ett mer passande medium än tv-spel för Assassin’s Creed. Äventyren i en Animus ska ju inte vara interaktiv, du ska ju bara uppleva din förfäders liv och just detta presenteras på ett mycket mer engagerande sätt än det gjorde i Odyssey. Inte minst känns nutidsscenerna mycket mer relevanta än de gjorde i spelet.

En liten rolig aspekt i just den här historien gör att den passar ännu bättre som ljuddrama eftersom förfadern vars liv vi får följa är blind och det visuella blir således helt irrelevant. 

Så här beskrivs storyn av Audible:

Assassin’s Creed Gold följer Aliyah Kahn, en spelhaj och svindlare med en tuff start i livet. Aliyah hankar sig fram på gatan med sina tricks ända tills hon förlorar stort mot den mystiske äldre mannen Gavin Banks. Hennes enda chans att betala tillbaka är genom att bli en Assassin. Under Aaliyas träning berättar Banks hur kampen mellan Assassins och Templars har pågått i århundraden, och han ber om hennes hjälp med att avkoda ett hemligt meddelande, ingraverat på en illegal valuta från 1696.

 

Assassin’s Creed Gold är en gripande saga om hotet av snar ekonomisk kollaps, berättad av karaktärer älskade av fans världen över. Bland karaktärerna finns Warden of the Royal Mint, Isaac Newton, förfalskaren William Chaloner, den blinda Assassin Omar Khalid och tränaren Rose Galloway. Med en stor dos adrenalin drar Assassin’s Creed Gold tankeväckande paralleller mellan det finansiella kaoset i Isaac Newtons Storbritannien under 1600-talet, och den ekonomiska osäkerhet vi befinner oss i nu.

 

Assassin’s Creed Gold släpps 27 februari, men kan förhandsbeställas redan nu på Audible och kommer att vara tillgänglig för nedladdning under våren 2020. Det kostar 1 credit att ladda ner hela serien för Audibles medlemmar, och är gratis att ladda ner under Audibles 30-dagars kostnadsfria provperiod.

Se där, är du inte medlem i Audible kan du lyssna på hela kalaset under en gratis prövoperiod, så gör det bara! Gillar du minst en av dessa tre kommer du inte ångra dig; Assassin’s Creed, radioteater, sir Anthony Head.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here