Resident Evil 2: Remake - En fantastiskt hyllning till originalet! 1

Spelinformation

  • Plattform: PC, PS4, Xbox One
  • Utvecklare: Capcom
  • Utgivare: Capcom
  • Genre: Survival Horror
  • Antal spelare: 1
  • Släpptes: 2019-01-25

 

För er som inte är hardcore Resident Evil fans så kommer ni nu få en liten inblick. Resident Evil är ett survival horror spel, alltså det handlar om att överleva och gärna utan att skita på sig under tiden. I Resident Evil har vi den klassiska zombie apokalypsen som startade på grund av ett virus. Nu tänker ni, ååh nej inte den gamla dängan.. Den har ju gjorts miljoner gånger av typ alla och majoriteten gjorde det rätt kasst. Men skillnaden är att Resident Evil var skaparen av den här genren. Det är inte bara ännu ett zombie spel utan, det är DET ZOMBIE SPELET!

Originalet till Resident Evil 2 släpptes 1998 och har sålt över 4 960 000 exemplar!

2017 släppte CAPCOM Resident Evil 7: Biohazard, som blev en helt galen succé. Här försöker man återskapa det som var så lyckat i de allra första spelen. De valde att gå tillbaka till sina spel rötter men i en modern tappning och det är precis så de har gjort nu med sin alldeles färska remake av Resident Evil 2.

Image result for resident evil 2 remake
Selfie time zombie edition

I tvåan börjar du som Leon Kennedy, en nybakad snut. Det är hans allra första dag på jobbet och som ett brev på posten kommer zombieapokalypsen till Raccoon City. Du kommer också stötta på eller spela som college studenten Claire Redfield. Syrran till Chris Redfield från det första Resident Evil spelet.

Image result for resident evil 2 remake
Leon Kennedy och Claire Redfield

I min personliga åsikt är det här en helt fantastisk remake av originalet! De flesta reboots eller remakes är oftast inte av den högsta kvalité, inte nödvändigtvis dåliga men inte heller klockrena.

CAPCOM’S remake är helt klart ett av de spel som kommer ligga i toppen för Game of the year 2019.

Grafiken är riktigt bra och håller tveklöst samma kvalité som Rockstar och Naughty dog med sina fotorealistiska detaljer som kommer till sin rätt när du panorerar med ficklampan över blodstänkta väggar och diverse kadaver.

Det som verkligen lyfter spelet är manus, voice acting och utseendet på karaktärerna. Vi får äntligen ett djup till karaktärerna. Plus lite vettigare kläder… Som vi sen sveper om i en filt av härligt soundtrack, som är en blandning av musik från originalet och nykomponerat.

Några kort snabba:
Pussel – Bra (inte samma som originalet)
Inga laddningsskärmar – Ersatt med schyssta animeringar
Inventory management – Lättare, men fortfarande viktigt del av spelets gameplay
Crafting – Härligt okomplicerat

Related image
Zombie life in Raccoon City

Tittar vi på en av de saker som är ett skräck spels fundament så är det atmosfären. Sitter inte den delen, då är det illa. Mycket av det som gjorde atmosfären i originalet var att du som spelare tvingades genomlida handlingen i fasta kameravinklar. Vilket gör att spelskaparna kan styra hur en spelare ser saker eller värre inte ser saker…

Men i det nya spelet upplever vi Raccoon City i så kallad över axeln vinkel, vilket jag ursprungligen var väldigt skeptisk till, men blev glatt överraskad över hur bra det faktiskt blev. Det blev lika läskigt ändå kan jag meddela.

Spelmekaniken känns bra, flyter på naturligt och inte stör på något sätt. Dock är jag en XBOX älskare och spelade det här spelet på PS4, så jag har en del grejer som gjorde mig sjukt frustrerad men de har mer med konsolen och Sony’s UI att göra.

En annan klassisk del av Resident Evil’s fundament är backtracking. Något som i gaming världen idag inte är något positivt, utan mer utfyllnad och tradigt slit. Här hade Capcom en rejäl utmaning.

I min mening blev slut resultatet väldigt bra, med en bra kart design, pussel och ont om resurser blir det en vital del av spelandet att hela tiden backtracka för att inte stå där inför zombiesarna utan varken ammo eller kniv.

Over all är CAPCOM’S Remake en tajt, genom arbetad modern tolkning av originalet som håller samma, om inte högre nivå än Resident Evil 7: Biohazard.

Remaken är en fantastisk hyllning till fansen och survival horror genren. Spelet visar respekt och ödmjukhet till sin förfader som värmer alla gamla fans hjärtan.

Image result for resident evil 2 remake
Claire Redfield blir mos

Har du inte köpt spelet än, gör det! Om det är ett spel du måste spela under 2019 så är det remaken på Resident Evil. Jag tror att det här är spelet som kommer ta hem Game of the year i år!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here