Studiebesök hos Microsoft/Xbox 1
En självklar selfie utanför med pojkvännen som fick följa med.

Häromveckan var vi till Microsoft huvudkontor i Stockholm där vi fick chansen att delta på showcaset ID@Xbox. För er som inte vet är ID@Xbox en förkortning av ”Independent developer program for Xbox One”, en plattform för spelutvecklare av alla storlekar att få en möjlighet att visa upp spel som de utvecklat samt ge dem verktygen att utveckla sina spel utan begränsningar.

ID@Xbox startade för fem år sedan och har idag över 800 titlar i sitt ID@Xbox-bibliotek. Denna showcase var för att ge möjlighet till att träffa och intervjua olika spelutvecklare samt få chansen att testa olika spel som de jobbar på innan det släpps ut. Närvarande under detta event var utvecklare från Coffee Stains, Fatshark, Behemia, Zoink, Raw Fury och några fler.

 

Studiebesök hos Microsoft/Xbox 2
Vi klara oss nästan igenom hela demot.

Det var otroligt roligt att få delta i denna showcase, och alla man fick chansen att prata med var otroligt bra på att förklara vad spelen gick ut på och vad för känsla dom är ute efter att ge när du sitter och spelar deras spel. Stora favoriten var spelet Kingdom: Two Crowns som är utvecklad av Raw Fury, detta är ett co–op spel som går ut på att du och din spelpartner tar på er rollerna som två kungar som ska bygga upp ett kungarike från ingenting, men samtidigt försvara er från ett mörkt hot som kallar sig ”the greed”. Under dagarna så samlar du på dig massa mynt för att rekrytera folk som senare kan få rollen som bönder, försvara kungariket osv. Du kan även använda mynten till att bygga och uppgradera kungariket. Detta är det tredje spelet i spelserien och för er som känner till dom två spelen innan kan vi garantera er att detta är otroligt bra.

Studiebesök hos Microsoft/Xbox 3

Ett spel som också fångade vårt öga var ett spel som kallas Huntdown som är ett spel med lite 80-talskänsla men utspelar sig i framtiden där polisen har tappat kontroll över alla stadens gator och nu förlorat kontrollen till olika gäng. Ett pris är satt på alla gängledarna så två stycken prisjägare slåss tillsammans och ska besegra dessa gängledare och deras gäng. Det som vi gillade med detta spel var att det påminde lite om ett spel som kallas ”Metal Slug”. Samma typ av spelstil men ändå mycket bättre, utmanande och samtidigt roligt.

Ett spel som fångade vår uppmärksamhet men som vi tyvärr inte hann med att prova var Warhammer: Vermintide 2.

Dessa speltitlar vi nämnt är något att hålla utkik över.

Foto: Petra Tell & Melika Zakariae

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here