Första gången jag kom i kontakt med Just Dance var runt 2012 när jag jobbade på en skola och hade fritidsverksamhet på mellanstadiet.

Jag minns inte exakt hur vi började spela JD, men jag minns att jag utmanade mina elever på mellanstadiet som gick på fritids att spela JD med mig och den som vann skulle få en glass. Det var ca 40 elever och vi dansade i ca 3 timma.
Kan ni gissa hur många barn som vann?

Vi testar: Just Dance 2024 1

Under 11 år har jag följt Just Dance’s utveckling och har spelat nästan varje JD som släppts sedan dess.

Under de första åren var spelen desamma. Man hade ett gäng ”banor”  som i detta fall var låtar med danser till och ju mer du spelade desto fler låtar med olika svårigheter kunde du öppna.
Detta var något jag verkligen uppskattade med JD, att de fanns fler dansbanor att öppna.

Jag tror ingen har missat Just Dance + som är ett abonnemang med ca 300 låtar som man får tillgång till. Man betalar en månadskostnad och får tillgång till alla föregående låtar från de tidigare spelen och lite mer.
Nackdelen med de senaste Just Dance är att jag inte kan spela offline om jag inte sparar ner låtarna först.

Vi testar: Just Dance 2024 2

Detta upptäckte jag under en resa. Jag tog med min Nintendo Switch för att fortsätta testa spelet under tiden jag recenserade, insåg ganska snabbt att det inte var möjligt att spela för det fanns ingen internet.

Jag blev ganska besviken då detta var väldigt viktigt för mig, att kunna spela offline spontant när jag vill och vart jag vill utan att behöva bestämma i förhand vilka låtar jag vill dansa till. Alla vi har olika behov och spelar för olika anledningar.

En person som inte alls blev besviken, snarare lycklig var min dotter Skyler. Hon älskar att dansa och hon älskar musik. Hon brukar ofta spela spelet och dansa till både nya och gamla låtar. Sky var inte lika kräsen som mig. Jag tyckte det fanns alldeles för få barnlåtar medans Sky var jätte nöjd över de låtar som fanns.

Spelets målgrupp är inte Skyler, en 4 årig tjej. Men som mamma tycker jag att detta spel är perfekt spel för barn och hade önskat mig en Just Dance med fokus på mindre barn där danserna är lite lättare.

Utöver den härliga blandningen av olika genrer finns det danssteg för alla. I de stora helheten tycker jag att Just Dance är det bästa danspelet ute på marknaden.

Spelet går att spela på
Nintendo Switch / Xbox Series X|S / PlayStation 5

Här kan ni se en kort video på när jag och Skyler dansar.


 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here