Att hitta likasinnade människor bland spelen vi spelar är inte svårt. De flesta spel har starka communities där man ofta kan hitta sin egen plats vilket ger en större dimension på spelet. Samma communities har flyttat över till sociala medier och att lyckas skapa sig ett namn som gamer på till exempel Instagram behöver inte vara svårt i dagens läge. Har du funderat på att ta ditt spelandet vidare och skapa något större?

På Instagram kan man hitta alla världens genres. Det är inte förvånande att gaming finns bland dem. Att det redan finns en massa gaming konton betyder inte att det är dödsdömt att själv lyckas skapa något år 2018. Alla jag känner följer fler än ett konto.

Hur du tar ditt spelande till Instagram. 1Välj din nisch

Gaming i sig själv är redan en nisch men ditt första beslut behöver vara hur mycket mer specifikt du vill gå. Vill du posta en massa innehåll om allt gaming relaterat eller bara om ett specifikt spel? Min erfarenhet är att välja ner sin nisch så mycket det går. Börja smalt och bygg upp det därifrån.

Eftersom det finns en massa konton inom gaming behöver du stå ut för att lyckas. Vad har du då som ingen annan har? Svaret är dig själv. Genom att visa vem du är bidrar du med något unikt som inte kan hittas någon annanstans. Känns det osäkert? Försök minnas att ingen annan ser på dig lika kritiskt som du själv, vi är våra egna största bromsklossar.

När du valt din nisch behöver du lägga ut 6-9 bilder med detsamma. På så sätt finns det redan lite material för dina nya följare att ta del av. Sedan är det bara att hålla igång skapandet och postandet. Att lägga ut nya bilder kontinuerligt är viktigt! Fundera ut hur ofta du vill lägga ut en ny bild. Min rekommendation är allt från åtminstone 4 gånger i veckan till dagligen med max 3 bilder varje dag.

Hashtag

Den lilla ikonen # som vi idag förknippar med hashtags på sociala medier. Älska eller hata den men den är nödvändig i början då du ännu bygger upp ditt följarantal. Hur ska annars någon hitta dig? Förutsatt att du inte tänkt ragga till dig dina följare en i taget. Hashtags gör att du hamnar i de automatiska flödena där de med samma hashtags hittar varandra.

På Instagram kan du använda max 30 hashtags. Det är därför viktigt att ta reda på vilka hashtags som fungerar just för dina bilder och din profil. Det finns alltifrån stora hashtags med miljoner bilder som t.ex. #games till mer nischade hashtags som #girlswhogame. Klicka runt bland alla hashtags och välj ut såna som passar dig.

Hur du tar ditt spelande till Instagram. 2

Få följare

Lägger man ner en massa tid och energi på Instagram vill man ju gärna få följare som tack. En del följare trillar in från hashtagsen du lagt upp och några kan komma från Instagrams algoritm. Men en stor del av dina följare kommer från interaktion. Japp, det heter inte sociala medier utan anledning. Att gilla och kommentera andras bilder och innehåll är väldigt viktigt, inte minst då du ännu har ett litet konto som du bygger på.

Börja diskussionerna med andra likasinnade konton. Sannolikheten att de vill följa dig om de har samma intressen är större än om du kommunicerar utanför din nisch. Var heller inte snål med att följa en massa konton, du vill också ge tillbaka det du får. Men att köra på follow for follow tycker jag personligen inte är vägen att gå, du vill förhoppningsvis ändå vara genuin.

Shoutouts kan också vara ett bra sätt att få följare. Det finns specifika konton som är tillägnade åt att lägga upp andras bilder. Var noggrann med att de taggar dig rätt så att deras följare hittar till din sida. Rekommendationen är att ditt namn ska vara länkad både i bilden och i beskrivningen.

Vilka är dina favoritkonton på Instagram?

3 KOMMENTARER

  1. Bra råd! Jag själv använder bara Instagram som substitut för Bilddagboken och följer endast vänner och bekanta – dvs väldigt personligt. Men jag borde nog bli lite bättre på att använda hastags på de bilder som kan vara av värde för även de utanför min krets, för det händer ju att jag blir lite stolt över vissa bilder och då är ju bekräftelse guld värt. Hm… Det här måste jag sova på!

    • Ja! Tycker det låter som en bra idé att satsa extra på de bilder du är stolt över 😀 Man behöver ju inte bygga stora konton för det 😉
      Ett extra tips. Har du ett litet konto och hittar hashtags som har färre än 20k bilder har du ändå chans att synnas i top feed.

      • Man kan väl uttrycka det som så här: mina intressen är ganska…. smala. Jag kommer inte direkt försvinna i bruset! 😉 Nu undrar jag dessutom om hashtaggen tukanerärfågelvärldenspunkare finns… Jag måste googla!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here