Under fredagen streamade en speedrunner kallad skaterOoT det klassiska spelet Legend of Zelda: Ocarina of Time. Det var ingen vanlig playthrough av spelet utan en mycket lyckad speedrun.

Vad är Speedrun?

Speedrun är när en försöker klara ett spel så snabbt som möjligt. Det finns mängder av olika kategorier men en av de mest populära kategorierna kallas för Any%. I den här specifika kategorin gäller det att komma från start till slut.

Nytt världsrekord

Skater spelade så pass bra att han lyckades knäcka världsrekordet. Ingen har tidigare tagit sig igenom spelet under så kort tid. Från och med att Link vaknar i sin trädkoja tog det bara 17 minuter innan han satte svärdet i Ganon.

Legend of Zelda: Ocarina of Time är ett av de populäraste spelen för Speedruns och därför är konkurrensen hård. Många gratulerade Skater på twitter när han annonserade det nya rekordet.

Nytt världsrekord i Ocarina of Time 1

Han spelade alltså spelet på 17 minuter och 7 sekunder.
Är du intresserad av att se hans Speedrun hittar du den här

Följ gärna Skater på Twitter eller Twitch

2 KOMMENTARER

  1. Fyverkerier till denna människa!!! Wow, alltså. jag har följt OoT världsrekorden från Narcissa’s 18:10 för 2 år sen, fram till Torje som hade rekorded innan. (på 17:09) Och det kommer bara fortsätta pressas ner, för sakerna som en kan göra med detta spelet är otroliga. Det är så många olika variabler som håller koll på föremålen, vart du är, Links svärdslag, etc så när du lyckas blanda ihop dem kan vad som helst hända. Det senaste knepet som både Torje och skater använde är att göra någon aaskomplicerad setup på klätterväggarna i Deku Tree oh någon sorts baklänges-hopp och specifika svärdsalg och in i vattnet i en viss vinkel och BOM har de typ en kompass och BOM igen så har de en flaska med blue potion ??? <3

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here