Harry Potter blir figurspel

0
253

Figurspelsföretaget Knight Models ger sig på att göra ett figurspel med Harry Potter-världen som tema. Harry Potter Minature Adventure Game kommer spelet att heta, men än så länge är det snålt med information. Det verkar röra sig om ett dungeon crawler spel med väldigt snyggt gjorda figurer.


Du styr en grupp karaktärer som du själv väljer. Det mest logiska vore ju att para ihop t ex Harry, Hermione och Ron. Men jag hoppas att man kan laborera med lite mer udda sammanslutningar. Vad sägs till exempel om Hermione, Crabbe och Goyle?

Spelet verkar gå ut på att utrusta karaktärerna med diverse trollformler och artefakter, flytta runt dem på planen, utforska omgivningen och lösa uppdrag. Med tanke på att både badrumstrollet från första boken och obelisken från andra boken finns med som figurer så blir det nog en del monsterfighter. Om spelarna samarbetar mot monster eller om det är alla mot alla framgår inte.

Figurerna är från 35 mm höga och jag älskar att de flesta ser arga och bestämda ut. Hoppas det är en hint om att spelet kommer vara lite mindre fredagsmys och lite mer domedagskänsla. Är slutprovet möjligen att döda du-vet-vem?

Karaktärerna kommer omålade, så det är upp till dig att göra dem lika fina som i trailern. Om vithetsnormen i Harry Potter-filmerna alltid stört dig så har du nu ett utmärkt tillfälle att rätta till det.

Att veta om ett figurspel på Kickstarter är värt att backa är alltid svårt. Figurerna håller nuförtiden oftast väldigt hög kvalité och det är lätt att bli meddragen av det visuella men att Knight Models släppt Batman Minature Game innan känns betryggande. Jag har inte spelat det, men det har fått bra betyg. Förhoppningsvis är det en fingervisning om vad vi har att vänta. Och vänta får vi göra. Kickstarter-kampanjen startar inte förrän den 18 mars.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here