RIG 300
STEREO GAMING HEADSET

Bra 
– Open Back
– Väldigt lätt
– Bra komfort
– Reglage på sladden
– Justerbar mikrofon

Dåligt
– Open Back
– Burkigt ljud
– Ingen bas
– Platt ljudbild
– Känslig mikrofon


 

Image result for plantronics


Open back:

Här har vi en egenskap som är både bra och dålig. Det beror helt på vilka preferenser du själv har. Helt enkelt, en smak sak. Det dåliga är att det läcker in en del ljud, inte fullt så mycket som jag ursprungligen trodde att det skulle göra men du hör allt i din omgivning. På samma sätt som du hör ljud utifrån, läcker en del ljud ut också. Inte på ett sätt som stör omgivning men det negativa är när ljudbildens kvalité påverkas till det sämre. Det blir helt enkelt inte en lika djup och tredimensionell ljudbild.
Men open back har sina fördelar, sitter du exempelvis på ett lan med polare vill man inte höra varandras ljud. Man vill inte heller sitta och behöva säga VA!? Varannan sekund för att man inte hör varandra.

Ljudbild:
Som jag nämnt oven så bidrar hörlurarnas öppna rygg till en inte fullt så smickrande ljudbild. Ljudet kan ibland bli lite burkigt, som om du tar ljudet direkt från TV:n. Vilket känns lite sådär. Lurarna har en inbyggd funktion som ska skydda dina öron från plötsliga skillnader i ljudvolym, vilket är väll behövligt när man spelar då det kan gå från tystnad till headshot. Men detta bidrar ju tyvärr också då till en mindre dynamisk ljudbild, med andra ord allt ljud kan låta som om det är lika högt.

Plantronics RIG 300HS

Komfort:
Här har vi nog de allra bästa med Plantronics RIG 300HS. De är helt sjukt lätta, de väger typ lika mycket som mina in-ears lurar till mobilen. Jag blev helt förbluffad när jag höll i dom för första gången. Vilket också gör dem himla sköna att ha på sig eftersom det inte blir så tungt för nacken eller att tyngdkraften gör att de åker av huvudet så fort du tittar ner. Så det är ett stort plus! Dom är sköna att ha på sig under långa perioder. De trycker inte obekvämt över öronen eller på ett sätt som känns jobbigt.

Utseende:
Utseendet på hörlurarna är helt okej. Neutrala och stilrena. Inget extravagant eller i ögonfallande. Förutom den kobalt blåa sladden! På sladden hittar vi ett reglage för att reglera volymen. Mycket smidigt, att inte behöva rodda runt i diverse menyer är ett stort plus. Sladden är 1,5 m lång vilket är förväntat för ett headset som är tänkt till en PS4. Hade sladden varit lång hade jag garanterat förvandlats till den där sladd härvan våra mobil headset på något sätt alltid blir trots att man la ner dom fint i väskan!

Det finns 3 lägen när det kommer till storlek. Du helt enkelt ploppar ut hörlurskåpan och ploppar in den i nästa steg. Så gör du så för varje hörlurskåpa. Mycket smidigt. Du kan även ta loss alla ”mjukdelar” om det skulle vara så att du spelat en orimligt varm sommar dag.
Till skillnad från RIG 400 kan du inte ta bort mikrofonen. Men du kan däremot ”vrida” micken framåt och bakåt. Vad det nu har för fördel…

Mikrofon:
Jag hade verkligen hoppats på att mikrofonen skulle väga upp de delar som var sämre med headsetet. Men så var tyvärr inte fallet. I mina tester så är ljudet från mikrofonen väldigt lågt och låter väldigt långt borta. Mikrofonen är väldigt känslig så den plockar upp mycket ljud från omgivningen.

Finns till PC, Xbox One och PS4
Prisbilden ligger på 39.99 dollar, översatt till svenska kronor blir 449 kr. Jag testade headsetet på PS4 och i spelen Unravel 2 och God of war bland annat.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here