Uppföljaren till Patty Jenkins superhjältesuccé från 2017 har nu fått ett nytt releasedatum, som nu blir försenad cirka sju månader. Nu får vi vänta till 5:e juni 2020 innan nästa Wonder Woman-film, Wonder Woman 1984, kommer till biograferna.

Skådespelerskan Gal Gadot, som spelar Wonder Woman på bioduken, annonserade i måndags att datumet hade blivit försenat i en tweet som löd;

”Super excited to announce that, thanks to the changing landscape, we are able to put Wonder Woman back to its rightful home. June 5, 2020. Be there or be square!!!”

”The changing landscape” kan ha att göra med det växande DC Film Universe har ett par andra stora filmer som släpps i år och under 2019. Som till exempel Aquaman i år, Shazam! i april 2019 och den nya Joker-filmen som kommer i oktober 2019.
Men med tanke på hur bra det gick för Wonder Woman så är det ändå logiskt att Warner Bros. väljer att senarelägga filmen till en premiär under sommaren istället och ge lite luft mellan alla storpremiärerna.

En del av filmningen och en av huvudplatserna i Wonder Woman 1984 är Washington D.C, så ”the changing landscape” kan också ha att göra med det amerikanska presidentvalet, som kommer att hållas år 2020.

Wonder Woman 1984 med Gal Gadot, Chris Pine, Kristen Wiig och Pedro Pascal i huvudrollerna kommer alltså att ha premiär den 5:e juni 2020.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here