Playstation 5 – Så här blir den nya konsolen

0
65

Den nya generationens spelkonsoler är snart här. I vår suktande väntan (samt karantän) har vi fått en liten inblick i Sonys kommande konsol Playstation 5, men inte riktigt helt som vi trodde.

Tidigare i år har vi redan fått ta del av informationen om att Playstation 5 samt Xbox X Series skulle komma till butiker lagom till julen 2020, annan info har varit knaper och spelare har hungrat efter vad som helst att sätta tänderna i. Idag verkade bli dagen som alla längtat efter, en livesändning där systemarkitekt Mark Cerny skulle verkligen gå på djupet av den nya konsolen. Se hela livestreamen i videon här uppe, ha i åtanke att den är drygt en timme lång.

För att rycka av ett ont plåster, nej det kom inga bilder på den nya konsolen tråkigt nog. Mark Cerny blir välkomnad upp på scen och påbörjar deras ” Deep Dive ” med att prata om hur han samtalat med utvecklare om vad de vill göra och hur framtiden för spel ska formas med hjälp av Playstation 5. Det viktigaste, enligt utvecklarna, ska vara att kunna skapa mer spel utan behöva begränsa sig till hårdvaran. Framtiden ska därmed ligga i att utvecklarna får skapa nästa generations spel, inte själva konsolen.

Cerny fortsätter med väldigt mycket hårdvara snack, vilket om ni vill ta del av till fullo så har Eurogamer en fantastisk artikel, samt delar med sig av att Playstation 5 kommer ha backward compability. Detta innebär att en kommer kunna spela Playstation 4 favoriter på den nya konsolen också, härligt på alla sätt. Nedan har vi specifikationerna för den kommande konsolen, som Sweclockers visar upp på sin hemsida.

Bild/Källa: Sweclockers

Sändningen fortsätter med att Cerny pratar om hur ljud kommer vara en stor del av nästa generation, just i den nya ambitionen att verkligen dra in spelare i spelen som med de nya kontrollerna. Så som det ser ut kommer den nya tekniken och fokuset kännas som bäst när spelarna kör med hörlurar, vilket är fullt förståeligt då Sony kan göra mycket men de kan inte omforma hur högtalarna på ens tv funkar. Tekniken för detta är ny för många, men detta ses mer som en utmaning utav Cerny inte som ett hinder.

Och ja, kommentarsfältet var inte glada över bristen på att inte få se hur konsolen kommer se ut men humor fanns det gott om. Användare passade på att skoja om att Cerny pratade om ljudet, lite om att Corona ser till att alla ser livestreamen samt en hel del om besvikelsen att inte få se själva konsolen. Men det vi har än så länge får hålla oss glada i vår isolering hemma.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here