Oktober är inte en fantastisk månad bara för halloween och pumpkin spice lattes, men det är också den månad då vi räknar ner med spänningen för Red Dead Redemption 2. Ju närmare vi kommer desto mer nyheter trillar ner och spänningen är olidlig, särskilt då demos för spelet också börjat dyka upp.

Spelnyhetssidan Gamespot har delat med sig om sina egna erfarenheter av att få pröva på spelet, där det är tydligt att uppföljaren kommer innehålla mer fokus på dina möten med invånarna av vilda västern än det tidigare. Enligt sidans egna upplevelser så påverkar dina val av interaktion med en NPC (Non Playable Character) på små sätt, att välja att säga hej eller att håna kan ha olika konsekvenser. De beskriver själva hur något så harmlöst som att säga hej till en man som håller på att fästa skorna på sin häst kan resultera i katastrof, då hästen blir skrämd och sparkar ihjäl mannen. Att valet att håna någon som skor sin häst finns visar på att interaktionerna mellan vår protagonist Arthur Morgan och övriga karaktärer kommer bli minst sagt spännande.

Om vi kommer ihåg hur första spelet hanterade interaktioner med NPC’s, folk som ropade på hjälp och sen snodde din häst, och hur moralsystemet påverkade hur du blev behandlad så känns det som att alla förändringar är bra förändringar. Detta var inget problem med första spelet men att göra interaktionerna mer komplicerade än att stanna hästen eller inte stanna hästen kommer tillföra mycket till spelupplevelsen. Gamespot har redan rapporterat om hur din personliga hygien också kommer påverka din miljö och upplevelse. Desto mindre du duschar och rakar dig desto mer kommer dina lägerkamrater börja prata om din dåliga hygien, och på andra hållet om du håller dig för välvårdad kommer du bli kallad för ‘’ Pretty boy ‘’. Det är tydligt att Rockstar inte håller tillbaka för den efterlängtade uppföljaren.

https://www.gamespot.com/articles/ps4s-red-dead-redemption-2-timed-exclusive-content/1100-6462303/

När vi ändå är inne på nyheter så har Playstation dessutom släppt information om att Playstation 4 användare kommer få tillgång till exklusiva föremål, 30 dagar tidigare än Xbox One användarna. Först är det en kostym som har namnet Grizzlies Outlaw, beskriven som en ‘’ Smart men robust look. ‘’ Denna kommer vara tillgänglig från början av spelet samt på Red Dead Online, som kommer påbörja sin beta nästa månad. PS4 spelare kommer också få tidig tillgång till en särskild häst, en kastanjefärgad arab, som är snäppet bättre än hästarna man finner i det vilda enligt Playstation själva. Med hästen medföljer en sadel som kommer ge din häst en stamina och hälsa boost, det sista föremålet är en High Roller Double Action Revolver som enligt sin beskrivning är perfekt när du behöver skjuta någon från hästryggen.

Red Dead Redemption 2 - Nyheter om den efterlängtade uppföljaren! 1 Red Dead Redemption 2 - Nyheter om den efterlängtade uppföljaren! 2Red Dead Redemption 2 - Nyheter om den efterlängtade uppföljaren! 3

Nu väntar vi bara med spänning på spelet och på att själva få utforska den värld Rockstar gör sig redo för att välkomna in oss i, den 26 oktober är det dags!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here