Resident Evil 3 Remake | Demo 1

Ett av mina första intryck av demon var att grafikmässigt ser spelet riktigt bra ut. Enligt mig finns det inget att klaga på alls här. Kanske en aning mörkt, vilket gör det svårt att se men spelet är med största sannolikhet tänkt att mörkt så att alla andra ljuskällor står ut och det tillför mycket till den läskiga atmosfären i spelet. Det är ändå ett zombie spel.

I demon får vi även se lite nya moves som vi inte hade i Resident Evil 2 Remaken. Man kan numera ducka. Vilket gör det väldigt mycket lättare att undvika alla zombies. För vi vet alla att inventory management och ammo är några av Resident Evil Franchises nyckel features. Det är alltid ont om ammo och du har bara en visst antal inventory slots till ditt förfogande. Så du vill aldrig slösa skott på zombies som du lätt kan lura bort eller ducka undan.

Speciellt när vi vet att vi kommer stöta på värre fiender längre fram. Som den eviga bossen som i princip förföljer en i hela Resident Evil 3, Nemesis. Här blev jag dock lite besviken. Nemesis såg inte alls ut som jag hade hoppats på. Jag hade hoppats på att han skulle se mycket läskigare ut. Inte som en dåligt stoppad korv inlindad i svarta soppåsar…

Men utifrån vad demon visat oss så är hans AI riktigt bra och han kommer vara en riktig utmaning. Så länge han han inte är som Mr. X från tvåan för herregud vad jobbigt och tjatigt det blev i längden. Speciellt om du är som jag, en completionist. Hitta allt, utforska allt, alla collectables. Ahh du förstår. 

En sak är säker dock är du ett fan av de tidigare spelen och de nya. Så är det definitivt en bra ide att spela Resident Evil 3 Remaken när den kommer ut. Det kommer jag göra iaf.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here