Att COVID-19 gjort sin närvaro känd är det inget tvivel om, flertal konvent, konserter och andra evenemang har ställts in en tid framöver och detta slår hårt på många. För självständiga musiker är inställda spelningar ett hårt slag, nu försöker Twitch och SoundCloud samarbeta för att hjälpa till.

COVID-19 har tagit över i principen all media, vilket den fortsätter göra då jag också skriver om den, och ingen har missat att det slår hårt på många just nu. Folk ombeds stanna hemma, vilket lett till att många servar har blivit överbelastade med spelare och folk som vill streama serier och filmer. Om du mot all förmodan inte har något att göra så ta en titt på vår egen lista på spel att passa på att spela nu.

Många som drabbas av inställda event är bland annat självständiga kreatörer så som serietecknare, cosplayers och indie musiker. När musikernas spelningar började bli inställda flydde många över till streaming sidan Twitch, där de streamat sina spelningar istället. Twitch och SoundCloud, en plattform där musiker och poddare kan lägga upp sitt innehåll, har nu slagit sina påsar ihop för att underlätta denna övergång.

Den nya tjänsten är tillgänglig för de som har SoundCloud Pro, SoundCloud Premier och Repost by SoundCloud och det som behövs är att göra ett Twitch konto. Alla med något av det tidigare nämnda kan ordna ett Twitch konto, när kontot är skapat så ska ett formulär fyllas i och Twitch ordnar sedan så att kontot blir uppgraderat till Affiliate status. Detta innebär att de kommer kunna tjäna pengar på sina streams med en gång, efter det är det bara att ordna upp profilbild, bio samt en lämna en SoundCloud länk så att nya fans har möjlighet att följa.

Förutom möjligheten att kunna streama sin musik kommer musikerna också kunna ha frågestunder om de vill, de kan ha reklam, länka sin musik och merch samt kommer fansen kunna donera direkt om de vill. SoundCloud skriver själva på sin blogg tips för musikerna som tar del av samarbetet och hur det går till.

I dessa tider är sådana här samarbeten verkligen ljus i mörkret, ger hopp till de som försöker få allting att gå runt. Förhoppningen är att saker kan börja återgå till det normala inom en snar framtid, men under tiden se till att tvätta händerna och ta hand om er.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here