Spindelmannen-fans har mycket roligt att se fram emot. Den kommande Spider Verse-filmen har redan två uppföljare planerade – varav en ryktas vara helt kvinno-separatistisk.

Den uppkommande filmen Spider-Man: Into the Spider-Verse landar i biograferna i december. Redan innan premiären talas det dock om att både en uppföljare och en spinoff-film är under produktion – den senare med en väldigt spännande twist.

Spinoffen ska nämligen ha en uteslutande kvinnlig karaktärsuppsättning, och samla alla kvinnliga karaktärer från Spider Verse i en och samma film.

Ännu har inga vidare detaljer släppts om något av projekten, men det kan nog förmodas att den kvinnoseparatistiska spinoffen kommer att kretsa kring karaktärer såsom Spider-Gwen, Spider-Woman, Madame Web, Spider-Girl och Silk.

Lauren Montgomery, som tidigare bland annat arbetat med Voltron och som var en av regissörerna bakom de animerade DC-filmerna Batman: Year One och Superman/Batman: Apocalypse, ska enligt uppgifter vara tänkt att leda projektet.

Bek Smith, som arbetat med både Captain Marvel och Lego-filmen, ska stå för manuset.

Den andra uppföljaren ska enligt uppgifter regisseras av Joaquim Dos Santos – känd för titlar såsom Justice League Unlimited, Avatar: The Last Airbender och The Legend of Korra.

David Callaham, som tidigare arbetat med The Expendables, Wonder Woman 1984 och Zombieland 2, kommer att stå för skrivandet av filmen.

Amy Pascal, som är producent för både Spider-Verse och Spiderman-spelfilmerna, kommer att återvända som producent för båda dessa filmprojekt. Phil Lord och Chris Miller, hjärnorna bakom Spider Verse, väntas vara kreativt inblandade i projektet – även om inga avtal slutits med dem ännu. Avi Arad och Christina Steinberg ska även de vara inblandade på någon nivå.


MER LÄSNING:

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here