Vi besökte Närcon Vinter 2018

0
274

Helgen inleds när jag svänger in på parkeringen till Anders Ljungstedts Gymnasium. Flera konventare står utanför byggnaden och fryser i nätstrumpor. Vid entrén får jag det klassiska konventsarmbandet som krävs för att vistas på området.

Vi besökte Närcon Vinter 2018 1

Min första tid under konventet spenderades med att kolla igenom området. Det är en mysig känsla att vandra omkring eftersom det doftar varm choklad och våfflor i huvudkorridoren. Tiden flyger förbi när en kikar igenom samtliga butiker och beundrar var och varannan Cosplay som passerar.

Efter en hel dag av snokande i butiker avslutades kvällen med framträdanden och massvis med spel! Precis som i somras arrangerades en eldshow.

Vi besökte Närcon Vinter 2018 2

Musiken i uppträdandet var specifikt utvald för att passa Närcon och flera i publiken kände igen tonerna från Studio Ghibli filmer.

Under konventet fick jag också chans att testa på Bubbletea! Det är en teliknande dryck med färgglada bollar i. När en beställer drycken finns det olika smaker på bollarna och på själva drycken. Min kopp bestod av äppelte med bollar smaksatta av mango. Det var supergott!

Vi besökte Närcon Vinter 2018 3

Dagarna spenderades med att gå omkring och kvällarna avslutades med mys i Gamingrummet. Tillsammans med nya och gamla vänner slogs vi i Super Smash Bros och gosade ned oss i filtar.

Helgen jag spenderade på Närcon var hur mysig som helst. Massvis med rollspel, brädspel och kortspel tillsammans med supermysig stämning och fina Cosplay. Längtar redan till nästa Närcon!

Besök gärna Närcons Facebook sida

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here