Funimation har annonserat att de har avskedat röstskådespelaren Vic Mignogna och att de har avslutat deras förhållande med Mignogna, efter att allt fler anklagelser om att han har sexuellt trakasserat fans och kollegor har kommit ut till ytan.

Efter en utredning angående om anklagelserna, har Funimation bestämt sig från att avskeda Mignogna från nuvarande projektet The Morose Mononokean 2 och avsluta deras förhållande med röstskådespelaren helt och hållet.

Förutom Funimation, har även Rooster Teeth gått ut med i ett blogginlägg med att de har även klippt bandet ifrån Mignogna och kickat honom från rollen som Qrow.

Vic Mignogna slog igenom som röstskådespelare tidigt 2000-tal genom Funimations dubbningar av animes och är rösterna bakom välkända karaktärer som Edward Elric från animen Fullmetal Alchemist och Tamaki Suoh i Ouran High School Host Club. Nyligen har han varit med och röstskådespelat i filmen Dragon Ball Super: Broly som Broly och i Rooster Teeth’s RWBY som Qrow Branwen.

Anklagelserna om Mignognas sexuella trakasserier har chockerat nyblivna fans, men för erfarna konventsbesökare har dessa anklagelser cirkulerats i mer än 10 år. Enligt många berättelser från dem har det viskats och varnats om att Mignogna trakasserat minderåriga kvinnor, uttalat sig homofobiskt, tvingat på sina fans med sin religion och varit respektlös mot personal och andra gäster på konvent under en längre tid.

Anime News Network samlade ihop dessa historier i reportaget:Far From Perfect’: Fans Recount Unwanted Affection from Voice Actor Vic Mignogna. I reportaget har besökare på konvent och medlemmar i Mignogna’s fanclub Risembool Rangers delat med sig både bilder och berättelser om deras möten med röstskådespelaren. De berörda har nämnt att han har gjort dem väldigt obekväma med oönskade berörningar, kyssar på kinden, viskningar i örat och även gett fans hans personliga telefonnummer.

En del av dessa anklagelser börjar långt innan hans röstskådespelarkarriär. En mamma skriver i en lång twittertråd om hur hon blev sexuellt ofredad som minderåring av honom.

Twitter

Allt fler personer med hög profil inom cosplay och anime-världen har också tagit ett steg fram i ljuset och delat med sig sina berättelser med Mignogna. Cosplayaren Jessie Pridemore skrev i ett Facebook-inlägg om hur Mignogna ska ha ryckt i hennes hår och antytt på att om andra röstskådespelare kunde “ha” henne, så borde han kunna det. Andra röstskådespelare som t.ex. Monica Rial har delat med sig av sina upplevelser och visat ett starkt stöd för dem som har blivit offer för Mignognas sexuella trakasserier.

Till sitt försvar har Mignogna svarat på dessa anklagelser i denna tweet:

Twitter

I och med att dessa historier har kommit upp till ytan samt att Mignogna har försvarat sig själv, har det skapat en polariserad debatt på internet. Den ena hashtaggen #kickvic är emot honom, medan den andra hashtaggen #istandwithvic försvarar honom och menar att anklagelserna är falska och att han är oskyldig. En svärm av dessa istandwithvic-fans har trakasserat de som har tagit avstånd från Mignogna och anklagat honom. Bl.a. blev youtubaren Sungwon Cho (ProZD) ogilla-bombad på hans senaste video om brädspel.

Medan den polariserade debatten pågår har Mignogna efter en utredning av företaget Funimation blivit avskedad. Vem som kommer ersätta honom i rollerna han lämnar efter sig är oklart.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here