Kom över den här listan med alla böcker och noveller som publicerats inom World of Warcraft och började tänka på första gången jag läste en bok inom den genren. Det var boken The Well of Eternety som är den första boken i trilogin War of the ancients. Det är snart 10 år sedan jag läste den boken och jag kommer fortfarande ihåg känslan den gav mig. Även om jag hade slukat allt inom Sagan om ringen så var det ändå en helt ny fantasy värld som öppnades för mig.

Böcker inom World of Warcraft 1

Att få en större historia bakom karaktärer som Malfurion, Illidan och Tyrande gjorde min spelupplevelse än bättre och rikare. Det var som att låsa upp en dold dörr i spelet. En dörr som kändes så självklar efter att jag lagt märke till den. Kan berätta att jag verkligen sög i mig all historisk bakgrund som fanns inbyggd i spelet efter att jag läst klart trilogin.

Kan inte annat än rekommendera att läsa någon av WoW böckerna om du gillar spelet. Bevisligen går det ju hur bra som helst att spela utan att ha läst någon av böckerna men du kommer uppleva en ny värld av detaljer efter bara en bok. Kan nästan lova dig det. Vill du inte läsa utan lyssna på ljudböcker hittar du några här.

Om du scrollar i listan över böcker som skrivits inom WoW genren så ser du att det inte är någon liten lista. Det kan vara svårt att veta var man ska börja. Att börja med War of the ancients trilogin kan vara en idé men har du aldrig läst något utöver själva spelandet skulle jag rekommendera att börja med Day of the Dragon. Miljön är mer bekant och du får en utförlig historia bakom Krasus och Rhonin, som är bekant från Kirin Tor. Den här bakgrundsinformationen gör att du förstår än mer när du sedan läser The Well of Eternety. Det här är den bästa ordningen att läsa dem i utöver att den kronologiska ordningen.

En annan titel jag verkligen gillade var Thrall: Twilight of the Aspects. Det var en titel som gärna skulle ha fått komma ut tillsammans med Cataclysm för att, igen, verkligen få ut allt av historiens gång men som ändå gav en djupare inblick i spelet ett halv år senare.

 

Böcker inom World of Warcraft 2

Bildkälla

Har du läst någon av World of Warcraft böckerna? Om inte, har du läst någon annan bok inom ett annat spel?

2 KOMMENTARER

  1. Jag håller på att läsa ”The Horus Hersey”-serien som utspelar sig i Warhammer-universumet (figurspel). Har aldrig spelat
    Warhammer, men kan mycket om loren nu 😉

    • Vi har hyllmeter med de böckerna här hemma 😀 men har själv inte läst en enda titel därifrån 😉

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here