I väntan på Kingdom Hearts 3, kommer ännu en samling av alla utspridda titlar i Kingdom Hearts-serien att släppas som Kingdom Hearts: The Story so Far, till playstation 4 den 30:e Oktober i USA.

Sedan första spelet kom ut 2002, har många olika uppföljare släppts på olika konsoler, vilket gjorde att spelen var under en längre tid otillgängliga för många fans. T.ex. Kingdom Hearts: Chain of Memories som utspelade sig mellan Kingdom Hearts och Kingdom hearts 2, släpptes ursprungligen till Gameboy Advance och fick en remake till Playstation 2 efter Kingdom Hearts 2 släpptes, men var bara tillgänglig i USA och Japan.

Detta kom att fortsätta med andra uppföljare som utspelades parallellt, mellan eller som en prolog till huvudtitlarna. 358 ½ days släpptes till Nintendo DS, Birth by Sleep till PSP och Dream Drop Distance till Nintendo 3DS etc. Dessa spel är dessutom inte spin-offs, utan är en del av Kingdom hearts övergripande berättelse och kommer spela roll i det kommande spelet.

Eftersom spelen var så utspridda och otillgängliga, upplevde därför många fans och utomstående att Kingdom Hearts berättelse var för komplicerat. Som lösning hade Square Enix tidigare samlat alla spel till två samlingar: Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX som innehöll 6 spel och Kingdom hearts: 2.8 innehöll 3 spel. 

The Story so Far, kommer att inkludera både spelen från Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMix och Kingdom hearts: 2.8. En samling av två samlingar alltså. The Story So Far kommer göra det lättare för både gamla fans och nykomlingar att uppleva Kingdom hearts-serien på en och samma konsol innan nästa stora installation, Kingdom hearts 3 kommer ut den 29:e Januari 2019. Square Enix har dock inte bekräftat om The Story So Far kommer släppas till Europa.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here