År 2015 kom Undertale som ett bombnedslag i indiespel-scenen och blev en megahit. Med dess knasiga karaktärer, unika gameplay och retroinspirerade musik, fångade spelet mångas hjärtan.

Nu har Toby Fox, speldesigner och skaparen av Undertale, under 24 timmar uppdaterat en lång tråd av kryptiska tweets på Undertales officiella twitterkonto. Detta gjorde att fansen blev minst sagt exalterade. En majoritet spekulerade om att det var på tal om ett nytt spel, men ingen var riktigt säker.

Det visade sig i slutet på twittertråden att det var en nedräkning för lanseringen av Deltarune. Spekulationerna om att det var ett spel stämde.

I slutet av den 24 timmars-långa nedräkningen på twitter länkade Fox till hemsidan där man kan ladda ned spelet. Deltarune är helt gratis och är tillgänglig på MAC OS X och Windows PC.

Gratis är alltid gott, men vad är Deltarune egentligen? Kort och gott, det är ett mysterium. Och det finns en bra anledning till varför det är så. Men det finns lite ledtrådar – och en längre förklaring förstås.

Det vi vet är att Deltarune har många kopplingar till Undertale. Dels för att Fox själv tweetade om att det var viktigt för de som har spelat Undertale att hålla utkik på nedräkningen för lanseringen av Deltarune. Dels också för att Delta Rune är en viktig, förekommande symbol i Undertale.

Det som gör spelet så hemlighetsfullt är att hemsidan välkomnar besökaren med ett antal varningar om spelet. Framförallt att spelaren måste upphäva vissa säkerhetsprotokoller för att kunna använda programmet (Fox har gjort en instruktionsguide om hur man laddar ned spelet utan att bråka för mycket med Windows Defender) och spelaren bör helst avstå från att diskutera om spelet inom 24 timmar. 

Toby Fox

Fastän det är väldigt spännande att Fox har gjort något nytt, är det viktigt att förstå att Deltarune inte är färdigt. Dels för att den körbara filen som man laddar ner är namngivet som “Survey Program”. Dels också för att Fox har bekräftad i sin kryptiska nedräkning på twitter att spelet är bara en början och är inte alls färdig. Utifrån detta verkar det som att spelets utveckling kommer att baseras främst på spelarens feedback på Deltarune.

Denna Halloween är räddad, eller kommer kanske bli ärrad med tanke på vad för “bästa mardröm” Fox tidigare har gett oss. Vem vet? Det får vi se om 24 timmar när det är officiellt fritt fram att diskutera.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here