Vad är era krav på spel? Är det att det ska finnas ett onlinealternativ? Flerspelare-läge? Möjligheten att äga en hund? Jag brukar se det som plus i kanten, att det inte är en slutgiltig dealbreaker på om spelet är underhållande eller inte. Ett sådant plus i kanten är sex, eller ja möjligheten till romans. Möjligheten att få kunna hångla upp en NPC av ditt val är alltid lite småmysigt, särskilt när man förälskat sig djupt i den charmigaste tönten och bara vill slänga sig på honom så fort man är i lägret. Med det sagt så är inte mitt största mål i livet att bevittna grafiska sexscener mellan min karaktär och spelets olika romansalternativ, för det är inte sexet som är poängen.

Det är här projektet Wild Life kommer in, ett spel under utveckling som använder stödsidan Patreon för att finansiera sitt spel. En video på youtube senare, där projektet beskrivs och klipp från spelet visas, och jag vill lägga mig raklång och antingen skratta eller gråta. Grafiken i spelet är sannerligen snygg, men nu ska vi också hålla i åtanke att spelet fortfarande är under utveckling, snygg grafik att visa upp betyder inte att det kommer hålla genom hela projektet. Det som presenteras är en action-RPG, bilder på damer i små bikinis med varierande bröststorlekar, och prat om hur spelets handling ska vara att du försvarar ditt land från invasion. Och självfallet den viktigaste komponenten, sex. Videon är nära på fyra minuter lång och nästan hela tre minuter dedikeras till att prata om hur mycket fokus de lagt på sexscenerna.

Problemet ligger inte i spelet, men i kommentarsfältet och den attityd som vaknar till liv. Där talas det om hur detta spel är någon form utav räddning från PK-maffian, hur upprörda feminazis kommer bli över dess existens, hur Google försöker censurera att man ska kunna hitta spelet. Små, bittra män som skriker om revolution fast de inte ens har byggt en giljotin. De har längtat så efter ett sånt här spel, att dagens spelutvecklare är för rädda för oss feminister för att göra sex mer grafiskt i sina spel. Jag tänker bara på den mängd porr jag kan hitta, vilken plattform jag än är på. Facebook, Tumblr, Instagram, varierande hemsidor som bara har porr. Det finns inte en brist på det, vill du se en orch och en människa så finns det, det är bara att tänka ihop vad du vill se och så bam! Där har du det! Det finns till och med spel, med handlingar designade endast för att du ska få ligga.

Det finns inget stopp på det. Vart jag än vänder huvudet så hittar jag det, och det handlar inte om att vara emot sex utan om att sex MÅSTE vara slutmålet. Hur kan du vara en äventyrare utan att få ligga? Dessutom måste du ju se det, spelet är bara dyrare runkmaterial i bättre grafik. Skulle vilja påstå att det är den manliga versionen av Femtio Nyanser. Vilda sexfantasier med en snygg och jävligt dominant man (avskyr bokserien med en passion för övrigt) som slänger bort hela världen bara för huvudkaraktären, det är väl den ultimata kvinnliga fantasin? Fin fantasi men skulle nog sparka tänderna av Christian Grey. Wild Life är den manliga versionen, bara att här så verkar de ha möjlighet att leva ut alla fantasier de har i en kvinnlig kropp (då spelet ändå lägger fokus på den kvinnliga huvudkaraktären, men det finns en manlig också som inte är lika viktig). Fine för fantasier men det är inte som att livet är emot er, ni kan hitta det överallt.

De som skriver kommentarerna till videon, som skriker om att ÄNTLIGEN slipper de använda moddar för att kunna ligga med NPC’s, jag undrar verkligen vad som rör sig i deras huvuden. Varför måste man få ligga i spelet? Hur kan jag klara av att se attraktiva spelkaraktärer och inte direkt tänka: ‘’När får jag ligga med honom?’’ Kanske är jag tråkig, PK, en feminazi, totalt fantasilös för att jag inte förstår poängen. Det kan jag ta. Men jag vill bara förstå, varför det behövs grafiskt sex i spel när det redan finns i oräkneliga mängder knappt ett klick bort.

Jag är verkligen bara förvirrad. Jag stirrar på videon, försöker få pusslet att gå ihop. För det är verkligen ett pussel, för många bitar och vet inte hur slutbilden ska se ut. I något universum kanske jag förstår, men inte i det här. För allt jag ser är den manliga blicken som lever sitt liv, helt ohotat, och arga pojkar som skriker om att de inte får gilla saker längre.

1 KOMMENTAR

  1. Kanon! Jag fick en lätt dålig smak i munnen när jag sprang på detta, slötittade på nåt youtubeklipp om 20 kommande mmorpgs under 2019, alltså världen behöver inte detta, varför? Visst jag kan ha lite förståelse för ensamma kanske lätt introverta tonårskillar med hormonöverskott som tycker det är upphetsande att ligga med nån annan onlinespelare (som förövrigt oftast är en annan man) men man kan ju anta att dom klarar att ”släppa på trycket” utan detta. Näe detta behövs fan inte.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here