Captain Marvel går upp på bio om mindre än en vecka, det är en minst sagt efterlängtad film som många fans längtat efter. Marvel-producenten Kevin Feige har själv sagt att Captain Marvel kommer vara den starkaste karaktären inom deras cinematiska universum, att se henne slåss mot Thanos kommer med andra ord bli oerhört intressant om det är den vägen Avengers: Endgame vill ta. I mitten av allt detta växer något absurt fram, aggressiva fanboys som planerar att bomba recensionssidor med negativa omdömen så fort filmen är ute, samma personer som vid varje hörn och krök påpekar att de tror filmen kommer vara värdelös.

Jag blir så infernaliskt trött på hela grejen, för detta är ju absolut inte första gången som fanboys skrikit “bloody murder” om en film innan den kommit ut och absolut inte första gången de riktat “kritik” mot skådespelare. Brie Larson, som fick rollen som Captain Marvel 2016, har fått utstå allt från “kritik” för att hennes karaktär inte ler till den här så kallade bojkotten i form av negativa recensioner från fanboys. Recensionssidan Rotten Tomatoes har blivit tvungna att stänga av sin “Vill du se filmen”-betyg då Captain Marvel togs över och hamnade på rekordlåga nivåer, det finns rapporter om att den legat på 20%. Flera skriver att de inte vill se filmen för att den är “Anti-män” och “Feministpropaganda”. Det här är absurt.

Black Panther och Star Wars: The Last Jedi fick utstå liknande behandling när de skulle upp på bio, det fanns en Facebookgrupp helt dedikerad till att bojkotta filmerna. Kelly Marie Tran, som spelade Rose Tico i The Last Jedi, tog bort sitt instagram-konto efter att ha fått utstå påhopp och trakasserier efter sin medverkan i filmen. Ett fan gjorde en klippning av filmen och tog bort alla scener där kvinnliga karaktärer var med. Black Panther fick den fantastiska behandlingen av att folk skrev historier om hur de blivit påhoppade och misshandlade av fans till filmen. Allt detta görs av ren ondska. Att människor kan vara så extremt småsinniga, helt befängt upprörda, bara för att det helt plötsligt inte är en vit man som räddar dagen.

Jag minns att jag en gång i tiden råkade yttra mig om att jag inte var särskilt taggad på Justice League-filmen, särskilt då Suicide Squad och Batman vs Superman båda varit lite av en besvikelse. Jag sa inget om skådespelarna, om trailern, om någon propaganda de ville köra ner i halsen på mig. Jag var bara inte taggad för att filmerna innan inte hade levererat, skulle ändå se filmen men taggen var inte riktigt där. Det tog ju hus i helvete. Jag var både det ena och det andra, förstod mig inte på DC, Henry Cavill är det bästa som hänt sedan rostat bröd och Zack Snyder är ett geni. Satt jag och planerade ihop en bojkottning av filmen? Nej för fan, för jag har tillräckligt mycket vett i skallen för att kunna gå in och se en film och kunna urskilja vad jag gillade och inte gillade. Utan att lägga in mina förutfattade meningar, som man ska!

På något vis önskar jag förstå, att bara begripa varför dessa människor är så oerhört upprörda. Captain Marvel är en av Marvels populäraste hjältar, varit det i flera år, och jag vill bara kunna förstå vad som är felet. Varför detta eviga hat, särskilt när vi som står på andra sidan är mer än villiga att motbevisa och se till att filmen får den behandling den förtjänar. Den 6 mars tänker jag gå på bio, utan några som helst förväntningar. Bära eller brista, jag vill se med egna ögon och forma en egen uppfattning. Se filmen eller sitt ner i båten.

1 KOMMENTAR

 1. Its very simple.
  The world is more racist than people want to acknowledge.
  Captain Marvel is the 21st film in the MCU and only the FIRST with a female lead. Still people talk about some nonsense agenda. 19 of those movies were all WHITE MALE leads. Make 1 movie with black people and people speak about an agenda. The world is fucked up and thinks very wrong. Add to that: that Brie said she wants more diversity at press junkets. People try to boycott her and the movie for saying that. How is it negative in what she said?! But again: like I said; the world is more racist than we acknowledge.
  Star Wars had 6(!) movies with white male leads. They make 1 movie (TFA) with a female lead and people speak about an agenda. A stormtrooper is black in the movie and people say stormtroopers are not black. (We has NEVER seen their faces until then so how do people even say that??!!)
  It’s sad that the world is like this and that people act like they do.

  And as someone who has already seen Captain Marvel; I can say: People THINK they are excited for Avengers: Endgame

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here