Idag var det 23 år sedan första Pokémon spelet, Pokémon Red & Blue, släpptes och det behöver firas på bästa sätt! Därför dags för Pokémon Direct, en sju minuter kort infovideo från Nintendo specifikt om Pokémon. Vad som skulle kunna tänkas komma i denna korta video var väldigt spritt, allt från uppdateringar till nya spel och jag satsade mina pengar på ett helt nytt äventyr. Helt rätt hade jag, det kommer ett nytt spel! Pokémon Sword & Shield heter det nya tillägget.

Direkt så välkomnas man av Tsunekazu Ishihara, president för Pokémon företaget sedan 2001, som talar om att under åren har många äventyr tagit plats och tränare har träffat på många olika pokémon. Han bjuder in oss till ett till äventyr, som presenteras med en specialgjord video just för eventet. Även om det inte är slutprodukten som visas så ser det verkligen ut som att Nintendo tänker större, både miljö och kameramässigt. Miljöerna ser större ut, riktigt stora hus och kameran är riktigt stor och vid så att man kan se allt på sin höjd, om det blir så i slutprodukten återstår att se.

Pokémon Direct - Nytt spel kommer 2019! 1

Det blir ett helt nytt äventyr i en ny region som heter Galar med helt nya pokémon kompanjoner att ta med på sin resa mot Pokémonmästare. Galar är en stor region med många olika skiftande miljöer från den lugna landsorten till stora städer och snötäckta berg, kartan de visar upp är minst sagt imponerande. Människorna och pokémonen som bor i denna region har samarbetat för att utveckla industrierna som finns.

Pokémon Direct - Nytt spel kommer 2019! 2

Det levereras ett smakprov på de tre Pokémon spelarna kommer kunna välja att starta sitt äventyr med. Först ut har vi grästypen schimpanspokémonen Grookey, som beskrivs som en lurig filur full av nyfikenhet, detta blir den andra schimpansen som spelarna kan ha som första pokémon sen eldtypen Chimchar från Pokémon Diamond & Pearl. Näst på tur har vi  en kaninpokémon vid namn Scorbunny som alltid är full med energi, som blir den första eldtyps kaninen. Sist men inte minst har vi Sobble, en vattentyp ödlepokémon som är lite timid och kan därmed använda vattenattacker när den gömmer sig i vattnet.

Pokémon Direct - Nytt spel kommer 2019! 3

Avslutningsvis så berättar de att spelet är under utveckling och förväntas släppas sent 2019 (lagom till jul kanske?) samt att de har fler nyheter för 2019 som kommer. Så nu återstår bara en fråga: Är du redo att bli en mästare?

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here