Det har pratats länge om en Mega Man film, det var nära att bli av till och med. Men nu får fansen vänta ännu längre, om den någonsin kommer. I samband med att Disney köpt 20th Century Fox så har de bestämt sig för att lägga en hel del filmer på hyllan, närapå 300 filmer däribland Mega Man.

Disneys uppköp av Fox talades om redan 2017 men har inte blivit klart förens i år. I samband med köpet så har Disney också lagt en del filmer som Fox har haft oss sig på hyllan, däribland Mega Man, Magic: The Gathering, The Sims och Assasin’s Creed 2 .

Anledningen bakom detta ska vara pga Dark Phoenix undermåliga prestation, pengarmässigt. Filmen, som är en del av X-Men serien, drog in totalt 65 miljoner dollar på en 200 miljoner budget vilket är mindre än vad den första filmen från 2000 drog in. Så i ett försök att gå med vinst så förlorar vi en massa potentiella spelfilmer, men Disney har godkänt att fortsätta med James Camerons Avatar (Som har fyra filmer planerade) samt Planet of The Apes nästa film.

En del av de nerlagda filmerna har bara ryktats om men Mega Man hade Henry Joost och Ariel Schulman(Catfish, Nerve) kopplade till projektet men nu verkar det ligga på is. Magic: The Gathering hade producenten och manusförfattaren Simon Kinberg(X-Men First Class, Sherlock Holmes, Logan, Murder on the Orient Express, Dark Phoenix ) som skulle lett hela projektet. Men misströsta ej Magic fans, Russo bröderna (Avengers Infinity War, Avengers Endgame) har planer för en Netflix serie så ännu brinner hoppet.

Andra filmer som också ska ha blivit pausade är Chronicle 2, Flash Gordon och The League of Extraordinary Gentlemen. Enligt denna lista är det dessa filmer som påverkats, förstå min sorg över att se att Dragon’s Lair filmen står med här. Hur framtiden ser ut för dessa filmer är ännu osäkert, om de fastnar på hyllan eller får dyka upp på de stora dukarna världen över vet ingen helt.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here