Jag har alltid tänkt att skaffa Philips Hue-lampor för att piffa upp min gaminghörna i vardagsrummet – ge den en liten extra ‘touch’ för att skapa en mysigare miljö. Det unika och spännande med dessa lampor är att du kan skifta färg på dem manuellt, eller till och med dynamiskt baserat på olika faktorer. Nu behöver jag däremot inte tänka längre då jag har fått chansen testa tre olika Hue-produkter.

  1. Philips Hue Lighstrip. Anpassar sig efter spelet, filmen eller musiken.
  2.  Philips Hue Play Portabla lampor.
  3.  Hue Bridge. Systemet som gör att du kan styra all belysning via mobilen och rösten.

Jag började med att klippa och klistra ihop Hue Lighstrip ovanför tvns baksida, och i varsitt hörn ställde jag Play Portable-lamporna för att få lite mer färg på väggarna. Sedan fick jag koppla Hue Bridge till modemet så att den fick Wifi. För att sedan kunna synka lamporna och byta färg manuellt var jag tvungen att ladda ner Philips Hue-appen.

När jag skulle synka var jag tvungen att lägga in varje lampas serienummer i appen. Det tog ett tag för mig att hitta serienumret på Lighstrip, men efter en liten stund framför google hittade jag det gömda serienumret som satt på sidan man klistrade fast adaptern på.

När det var klart och jag hade fått leka av mig med alla färger och teman var det dags för mig att synka lamporna med tv-bilden. För att göra detta var jag tvungen att uppdatera alla lampor och varje lampa tog ca 1 timma att uppdatera.

Efter allt meck att få ihop detta blev resultatet superfint. Det blev väldigt skönt för ögonen när det fanns ljus runt tvn, väldigt mysigt när vi tittar på film, tv-serier eller spelar på våra konsoler. Det tog sin lilla tid, men det va värt det. Nu kan jag ha rosa och blåa väggar utan att behöva måla om lägenheten.

Nästa steg blir nog att införskaffa fler lampor för att placera dom vid vår andra gaminghörna

Pris: 2757kr
Finns att hitta HÄR (Länk)

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here