Finalen för WEL, Women’s Esports League, kommer hållas i Skellefteå i samband med gaming- och livsstilfestivalen Nordsken. Festivalen kommer hållas emellan 30 maj-1 juni och finalisterna kommer få tävla inför livepublik om prispotten på 5000 euro.

Organisationen Female Legends lanserade i slutet av 2018, i samarbete med e-sport-plattformen Challengermode, Women’s Esports League som är den första kvinnliga europeiska esportligan av sitt slag. Den första säsongen startade i februari 2019 och kommer avslutas i maj, där 74 kvinnliga esport-lag från olika europeiska länder har tävlat i League of Legends och Counter-Strike: Global Offensive www.challengermode.com.

Challengermode, Female Legends och Nordsken har nu tillkännagett att de 2 finalisterna från varje spel kommer resa till festivalen och tävla om att bli det bästa LoL eller CS:GO-laget, titeln ” WEL Season 1 Champions ” samt prispotten på 5000 euro. Finalerna börjar 1 juni där finalisterna kommer tävla i bäst av 3-match samt kommer de livesändas via Female Legends Twitchkanal. Mer information om kommentatorerna kommer inom kort.

Nordsken arrangerades för första gången 2012 och beskriver sig själv som ”… en hyllning till människors fantasi och påhittighet med fokus på spel, kultur och kreativitet. Det är en inkluderande fest där vi möjliggör individers vilda fantasier. ” Förra året kom 8600 besökare till Nordsken, vilket gör det till norra Skandinaviens största spelevent.

Bild från: www.femalelegends.com

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here